Reginette met langoustines uit De Zilveren Lepel Pasta
Reginette, oorspronkelijk uit de regio van Napels, is een elegante pasta met golvende randen die tegenwoordig door heel Italië en daarbuiten steeds populairder wordt.
Een heerlijk pastarecept met langoustines waarbij reginette perfect aansluit. Dit gerecht voegt luxe toe aan je tafel, is eenvoudig te bereiden, en maakt gegarandeerd indruk.
Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta, waar je in de nieuwste editie driehonderd pastarecepten vindt! Je kunt het boek hier bestellen.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Reginette met langoustines
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
100grdoperwten
3elolijfolie
1sjalotfijngehakt
16kleinelangoustinesgepeld en zonder darm
350grreginette
2tomatenontveld en in blokjes
zout en witte peperversgemalen
Instructies
Kook de erwten in kokend water met wat zout gaar en giet ze af. Verhit de olie intussen in een pan en fruit de sjalot 3 minuten op niet te hoog vuur; roer af en toe.
Doe er de langoustines, zout en witte peper bij, zet het vuur laag en laat alles 6-7 minuten pruttelen.
Kook de reginette in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze bij de langoustines, voeg de erwten toe en roer.
Laat de tomaten 2 minuten meepruttelen en schud de pan om.
Schep het gerecht op een warme schaal en dien het direct op.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen