Terug naar overzicht

Zo maak je romige (vegan) ricotta van amandelmelk

Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani verwent met overheerlijke vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. Dit keer delen we het recept voor ricotta van amandelmelk.

Dit recept komt uit – Veganista van Luna Trapani.

PROBEER OOK:

Details

Ingredients

  • 300 g amandelen
  • 1 liter water
  • 1 tl zout
  • 80 ml citroensap

Preparation

  • 1Doe de amandelen, het water en zout in een blender. Laat draaien tot een glad mengsel.
  • 2Giet het amandelmengsel in een stuk kaasdoek of een notenmelkzak, draai dicht en pers al het vocht eruit.
  • 3Giet de amandelmelk in een pan op matig-hoog vuur en breng de melk aan de kook.
  • 4Zet het vuur uit nadat de melk gekookt heeft. Doe het citroensap erbij, maar roer niet. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  • 5Leg een stuk kaasdoek of een notenmelkzak over een zeef en zet deze op een kom. Giet de afgekoelde amandelmelk in het kaasdoek of de notenmelkzak en laat de melk een nacht in de koelkast uitlekken.
  • 6De volgende dag is een ricotta-achtige textuur ontstaan. Gooi de vloeistof weg en schep de ricotta in een bakje. Ik gebruik daarvoor een ricottakaasvorm. Je kunt de ricotta in een luchtdicht afsluitbaar bakje een week in de koelkast bewaren.