Salade met farro en gepocheerde eieren
Terug naar overzicht
Italiaanse farro salade met eieren

Salade met farro en gepocheerde eieren

Deze lekkere salade met farro komt uit kookboek De Zilveren Lepel Vegetarisch. 

Liever vegan? Dan vervang je de eieren door 200 g tempé in blokjes, die je marineert in een kom met het sap van 1 limoen en 60 ml sojasaus. Laat ze dan uitlekken en bak ze in een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie.

Bestel het boek eenvoudig in onze webshop!

Voor iedereen die minder (of geen) vlees wil eten, is er nu dit kookboek met meer dan 200 klassieke en eigentijdse vegetarische recepten.

zilveren lepel vega

Bestel De Vegetarische Zilveren Lepel

 

Details

Ingredients

  • 300 g parelfarro, afgespoeld
  • 1 krop puntarelle
  • blaadjes van 1 klein bosjebasilicum
  • blaadjes van 3 takjes majoraan
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • 40 g amandelen
  • 60-75 ml extra vergine olijfolie
  • 100 g radicchio, in losse blaadjes
  • 200 g jonge courgettes, in plakjes en daarna smalle reepjes
  • 1 el azijn
  • 1 tl zout, plus zo nodig wat meer
  • 4 eieren
  • zwarte peper

Preparation

  • 1Breng een middelgrote pan water met zout aan de kook en kook de farro ca. 25 minuten.
  • 2Vul een grote kom met ijs en water. Verwijder de stronk van de puntarelle, maak de blaadjes los en snijd ze in smalle reepjes. Leg ze in het ijswater en wacht tot ze omkrullen.
  • 3Meng de basilicum, majoraan, tijm, amandelen, olijfolie, een mespunt zout en royaal peper pulserend in een keukenmachine.
  • 4Laat de farro in een vergiet uitlekken, spoel de korrels onder koud water af en doe ze in een grote kom. Roer de pesto er goed door.
  • 5Laat de puntarelle uitlekken. Verdeel de radicchio en puntarelle over individuele bordjes en schep er de farro en courgettes op.
  • 6Giet een laag van 5 cm water in een grote, ondiepe pan en breng het aan de kook. Voeg de azijn en het zout toe en roer het water totdat een soort rustige draaikolk ontstaat.
  • 7Breek een ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden (daardoor wikkelt het eiwit zich beter rond de dooier).
  • 8Kook 4 minuten, haal het er met een schuimspaan uit en laat het op keukenpapier uitlekken. Pocheer ook de rest van de eieren.
  • 9Leg op alle borden een gepocheerd ei en dien het gerecht op.