Terug naar overzicht
tagliolini-pasta-recept

Siciliaanse tagliolini met citroen

De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z.

In Med, het nieuwste boek van de 85-jarige veelgeprezen kookboekenschrijfster, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen hier het recept voor tagliolini met citroen.

Dit recept komt uit Med, bestel jouw exemplaar hier.
tagliolini-pasta-recept

Tagliolini met citroen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 200 gr tagliolini
  • 1 citroen rasp en sap
  • 6 el volle room (90 ml)
  • zout en zwarte peper
  • Parmezaanse kaas of Grana Padano rasp om te serveren

Instructies

  • Kook de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de room en zout naar smaak.
  • Giet de pasta als deze al dente is af en meng door de saus.
  • Laat iedereen er zelf zwarte peper en geraspte Parmezaanse kaas over strooien.
3.79 van 14 stemmen
Pin recept Recept afdrukken