Zo maak je deze romige Siciliaanse tagliolini met citroen
Terug naar overzicht
tagliolini-pasta-recept

Zo maak je deze romige Siciliaanse tagliolini met citroen

De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z.

In Med, het nieuwste boek van de 85-jarige veelgeprezen kookboekenschrijfster, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen hier het recept voor tagliolini met citroen.

Dit recept komt uit het kookboek Med, van Claudia Roden. Het boek bestel je eenvoudig in onze webshop zonder verzendkosten.

Bestel het kookboek

Het recept vind je hieronder

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 200 g tagliolini
  • geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 6 el (90 ml) volle room
  • zout en zwarte peper
  • geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano, om te serveren

Preparation

  • 1Kook de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de room en zout naar smaak.
  • 3Giet de pasta als deze al dente is af en meng door de saus.
  • 4Laat iedereen er zelf zwarte peper en geraspte Parmezaanse kaas over strooien.