Terug naar overzicht

Dit staat er in het nazomernummer van De Smaak van Italië

Dinsdag 4 september ligt hij in de winkels, de nieuwe editie van De Smaak van Italië. Benieuwd wat je in dit gloednieuwe nazomernummer tegenkomt? We geven je vast een voorproefje!

Proef Piemonte
Ontdek het culinaire knooppunt van de Laars. Dit is de thuisbasis van witte truffel, sfeervolle stadjes en de beroemdste wijnen van het land. Stap in en reis mee langs de leukste wijndorpen en lekkerste gerechten van de streek.

Driesterrenchef Niko Romito zet Abruzzo op de kaart
De nieuwe koning van de Italiaanse gastronomie dat is hoe de Gambero Rosso, dé Italiaanse restaurantgids, Niko Romito bestempelt. Het Amerikaanse magazine Vanity Fair beweert op haar beurt dat de 43-jarige chef de Italiaanse keuken wereldwijd nog beroemder zal maken. Niko’s verhaal is even fascinerend als bijzonder.

Interview met Stefano Boeri
Deze Milanese architect verovert de hele wereld met zijn verticale bossen.

stefano boeri verticale bossen

Aristocratisch Sicilië
Agrigento staat bekend om haar eeuwenoude tempels. Maar weinig mensen weten dat je rondom die tempels een ongecultiveerde, wilde schoonheid vindt waar lang niet alle Italiaanse bestemmingen nog aanspraak op kunnen maken. Alice Adams en Sofie Delauw bezochten voor ons dit stukje onontdekt Sicilië.

Umbrië
Beleef het langzame leven langs de oevers van Lago Trasimeno. Redacteur Inger reisde af naar dit meer en dook in de wereld van Chilometro zero.

Plus…
We hebben ook nog de laatste hotspots in dé opkomende wijk in Rome, heerlijke recepten uit Toscane voor een ideale zondag, de inside tips in Napels van Martijn Lusink en nog veel meer.

Bestel het nieuwste nummer van De Smaak van Italië

De nieuwe editie ligt vanaf 4 september in de winkel of bestel De Smaak in onze online shop.

LEES OOK: