Zo maak je de spaghetti alla carbonara uit De Zilveren Lepel
Terug naar overzicht
zilveren lepel de smaak van italie

Zo maak je de spaghetti alla carbonara uit De Zilveren Lepel

In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.

Dit keer delen we een recept voor Spaghetti alla Carbonara. Traditioneel wordt het gemaakt met guanciale, wangspek, maar pancetta (buikspek) is gemakkelijker verkrijgbaar; kies wel een soort die niet gerookt is. 

Dit recept komt uit De Zilveren Lepel – Classic.

Bestel De Zilveren Lepel Classic

Krijg De Zilveren Lepel Classic cadeau bij een abonnement

Bekijk de aanbieding

zilveren lepel  de smaak van italie
zilveren lepel de smaak van italie

Details

Ingredients

  • 25 g boter
  • 100 g pancetta, in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 350 g spaghetti
  • 2 eieren, losgeroerd
  • 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 40 g versgeraspte pecorino romano
  • zout en versgemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Verhit de boter in pan, voeg de pancetta en de teen knoflook toe en bak ze tot de knoflook goudbruin kleurt.
  • 2Schep de knoflook uit de pan. Kook intussen de spaghetti in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar (al dente), giet hem af en voeg hem toe aan de pan met de pancetta.
  • 3Neem de pan van het vuur en voeg de eieren, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de pecorino romano toe, plus wat peper.
  • 4Schep de pasta hiermee om tot de eieren gaar worden en aan de pasta kleven. Voeg de rest van de kaas toe, schep de pasta opnieuw om en serveer hem.