Terug naar overzicht
spaghetti met ricotta

Spaghetti met ricotta en geitenkaas

Kort in de keuken en lang aan tafel met typisch Italiaanse smaken. Deze spaghetti met ricotta en geitenkaas heb je zo gemaakt en doet het goed op zowel een doordeweekse werkdag, als tijdens een dinertje met vrienden.

Dit recept is afkomstig uit:
De Smaken van Italië
Claudia Roden
Uitgeverij Fontaine

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 350 g spaghetti
  • zout
  • 2 el boter
  • 250 g ricotta
  • 250 g geitenkaas
  • 8 el geraspte pecorino sardo of parmezaan
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje nootmuskaat

Preparation

  • 1Kook de spaghetti in kokend water met zout beetgaar. Smelt in een andere pan de boter en voeg de ricotta, geitenkaas en 4 eetlepels pecorino of parmezaan toe. Prak de kazen op laag vuur met een vork fijn. Doe er een beetje pastakookvocht bij (schep met een soeplepel of een kopje uit de pan) - net voldoende om de saus tot licht romig te verdunnen. Klop krachtig
  • 2Giet de spaghetti af, doe hem in de pan met de saus, meng goed en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met de overgebleven pecorino of parmezaan, de peper en nootmuskaat.
  • 3Variant: voeg de geraspte schil en het sap van 1 citroen toe aan de saus