Supergezond: salade van radicchio, roodlof, venkel en pistache
Terug naar overzicht
radicchio-salade

Supergezond: salade van radicchio, roodlof, venkel en pistache

De Nederlandse Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten en mooiste producten. Het resultaat? Het kookboek Een tafel vol dat uitpuilt van heerlijke gerechten uit onder andere Spanje, Georgië, Peru en Thailand, die je allemaal tegelijk op tafel zet. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten.

Meike Krüger: ‘Ik maak bijna wekelijks een salade van radicchio en roodlof waarin ik steeds ander fruit, groenten of noten toevoeg, afhankelijk van het seizoen en wat ik in huis heb.’

We delen haar recept voor een salade van radicchio, roodlof, venkel en pistachenoten. Heel lekker én gezond.

Dit recept komt uit:

Dit Italiaanse salade recept staat in: De Smaak van Italië editie 5 november|december 2022. Bestel dit nummer los.

Het recept vind je hieronder.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Cook Time: 00:10

Ingredients

  • 2 kroppen radicchio, de blaadjes losgescheurd
  • 5 kropjes roodlof, de blaadjes losgescheurd, over de lengte in repen
  • 2 venkels, in flinterdunne plakjes
  • 1⁄2 gele courgette, in dunne plakken
  • 1 watermeloenradijs of 6 radijsjes, in dunne plakken
  • 10 sable-druiven, gehalveerd
  • 1,5 el goede olijfolie
  • sap van 1⁄2 citroen
  • 30 g pistachenoten, grof gemalen in een vijzel
  • zout en peper

Preparation

  • 1Meng in een grote schaal met je handen de radicchio, roodlof, venkel, courgette, watermeloenradijs of radijs en de druiven met de olijfolie en het citroensap.
  • 2Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de pistachenoten.