Zuid-Italiaanse tuinbonendipsaus met mediterrane garnering
Terug naar overzicht
tuinbonen dipsaus

Tuinbonendipsaus met mediterrane garnering

Een keer een andere dipsaus proberen? In Zuid-Italië gebruiken ze deze tuinbonenpuree als dipsaus of als eenvoudige saus bij vlees en vis.

Dit recept komt uit:

PROBEER OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

Ingredients

  • 225 g tuinbonen
  • 900 ml water
  • 1 middelgrote ui, grof gehakt
  • snufje zeezoutvlokken
  • 75 ml extra vergine olijfolie, plus extra om mee te besprenkelen
  • sap van 1 citroen
  • garnering (tomaatjes, olijven, rozemarijn)
  • pitabrood, voor erbij

Preparation

  • 1Doe de tuinbonen in een grote pan met deksel, giet het water erbij en breng het aan de kook. Schuim het kookvocht zo nodig af. Draai het vuur laag en voeg de gehakte ui toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 30 minuten koken.
  • 2Haal het deksel van de pan, roer de bonen door en breng ze op smaak met zout. Laat de bonen zonder deksel nog 15 minuten koken, tot het meeste vocht is verdampt en de bonen heel zacht zijn. Laat ze een beetje afkoelen. Schep de bonen in de keukenmachine of blender.
  • 3Meng ze tot een heel gladde puree terwijl je ondertussen beetje bij beetje de olijfolie en het citroensap toevoegt. Proef en voeg zo nodig nog wat extra citroensap en zout toe. Verdeel de puree over een groot bord.
  • 4Serveer met garnering als tomaatjes (3 minuten bakken in de pan), olijven en rozemarijn en geef er pitabrood bij.