Terug naar overzicht
Basisyoghurt ijs

Yoghurtijs: zo maak je dit basisrecept

Hoera, mooi weer! Het perfecte excuus om lekker ijs te eten. Met dit basisrecept kun je vast thuis beginnen; ’t is niet moeilijk!

IJsfanaat Marleen Visser heeft de kunst van het ijs maken volledig in de vingers. Dit is een altijd-goed-basisrecept voor yoghurtijs. Dit recept maak je makkelijk thuis met behulp van een ijsmachine, blender of wat ijsvormpjes. Want – geen paniek – ook zonder ijsmachine kun je dit ijsrecept maken.

Dit recept is afkomstig uit: IJs van Marleen Visser. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Basisyoghurt ijs

Yoghurtijs

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 5 bollen

Benodigdheden

  • 1 ijsmachine optioneel

Ingrediënten

  • 500 ml volle yoghurt
  • 115 gr suiker, honing of agavesuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • zeezout fijngemalen

Instructies

  • Dit recept is voor 5 bollen yoghurtijs.
  • Meng de yoghurt, suiker, het vanille-extract en een snuf zeezout goed met een garde.
  • Zet in de koelkast tot het koud genoeg is (10 graden) om in een ijsmachine te bereiden.

Zonder ijsmachine

  • Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten.
  • Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn.
  • Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan. Dit duurt dus een stuk langer maar het ijs is net zo lekker!
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.