Terug naar overzicht
Spaghetti frittata

Zo maak je deze spaghetti frittata met aubergine en tomaten

De spaghetti frittata uit het kookboek Een tafel vol van de Nederlandse Meike Krüger, met aubergine en tomaten, klinkt heerlijk, toch?

Het kookboek Een tafel vol staat vol heerlijke gerechten met bijzondere invloeden uit de hele wereld. Wij delen een geweldig Italiaans recept: spaghetti frittata. Perfect voor een gure herfstdag, lekker thuis.

Spaghetti frittata

Een heerlijke klassieker uit de Italiaanse keuken: eenvoudig, hartig en ideaal om restjes spaghetti een tweede leven te geven. De combinatie van een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant maakt deze frittata onweerstaanbaar, perfect voor de lunch, picknick in het bos of een snelle avondmaaltijd.

Meer inspiratie voor recepten? Je vindt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.

Spaghetti frittata

Spaghetti frittata

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gr spaghetti
  • 500 gr cherrytomaten gehalveerd
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 aubergine in schijven van 1 cm dik
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
  • 100 ml melk
  • 5 eieren losgeklopt
  • 150 gr geraspte jong belegen kaas
  • 80 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl zout
  • ¼ tl zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met de suiker en zout en peper en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
  • Rooster de tomaten 40 minuten in de oven. Haal ze uit de oven (laat de oven aanstaan) en laat ze even rusten.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin.
  • Verdeel de aubergineplakken over de bodem van een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en wat tijm.
  • Verdeel achtereenvolgens de tomaten en de spaghetti in een gelijkmatige laag over de aubergine. Verdeel de stukjes mozzarella losjes tussen de spaghetti.
  • Meng de melk met de eieren en de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het ei-kaasmengsel over de ingrediënten in de ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de frittata in de oven in 30 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal de spaghetti frittata uit de oven en serveer warm of lauwwarm (of de volgende dag gewoon koud, ook lekker.)
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.