Terug naar overzicht
Zwaardvis met krokante kappertjes

Zwaardvis met krokante kappertjes

‘Zwaardvis is een van de weinige vissoorten die vleesachtig genoeg is om zonder vel onbevreesd in een koekenpan te bakken. Hij plakt niet vast en scheurt niet, maar krijgt gewoon een goudbruine korst, bijna zoals een biefstuk (bijna). Je kunt zwaardvis dus met gemak op dezelfde manier bereiden.’ Aldus Alison Roman, kok, auteur en columnist voor The New York Times Cooking.

De krokant gebakken kappertjes in boter maken dit gerecht tot een feest. En mocht je geen fan zijn van kappertjes, kun je ze ook vervangen door olijven of een paar stukjes citroen.

Je vindt dit recept samen met 20 andere in het gratis receptenboekje dat je ontvangt bij de nieuwste editie van De Smaak van Italië.

Zwaardvis met krokante kappertjes

Zwaardvis recept

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zwaardvissteaks á 225 gr, bij voorkeur middenmoten
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 1 el raapzaad- of koolzaadolie
  • 30 gr boter
  • 2 tenen knoflook gekneusd
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes uitgelekt
  • 4 takjes marjolein vers
  • oregano of rozemarijn

Instructies

  • Bestrooi de zwaardvis met zout en peper.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de zwaardvis ongeveer 4 minuten per kant tot hij aan beide kanten goudbruin is.
  • Voeg de boter, knoflook, ansjovis en kappertjes toe. Zodra de boter is gesmolten en bruin wordt, houd je de pan voorzichtig schuin naar je toe en schep je de gesmolten boter een paar keer over de zwaardvis.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de kruiden toe (houd even afstand, want de boter gaat nu spetteren), draai de pan rond om ze te bedekken met de gebruinde boter en blijf alles nog een of twee minuten over de zwaardvis scheppen.
  • Serveer de zwaardvis met de boter, kappertjes en kruiden erop.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.