Terug naar overzicht

Zwaardvis met krokante kappertjes

Alison Roman, kok, auteur en columnist voor The New York Times Cooking, weet hoe het is om voor jezelf te koken of voor een groep vrienden. Je wilt niet de hele dag in de keuken staan en al helemaal niet langs zes verschillende winkels moeten. Dat zie je terug in haar eenvoudige maar geenszins saaie recepten waar buiten de deur eten niet voor onderdoet. 

Dit keer delen we het recept voor zwaardvis met krokante kappertjes, uit het kookboek Lekker Thuis van Alison Roman.


De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 2 zwaardvissteaks, elk van 225 g, bij voorkeur middenmoten
  • grof zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el raapzaad- of koolzaadolie
  • 30 g boter
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 4 takjes verse marjolein, oregano of rozemarijn

Preparation

  • 1Bestrooi de zwaardvis met zout en peper.
  • 2Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • 3Bak de zwaardvis ongeveer 4 minuten per kant tot hij aan beide kanten goudbruin is.
  • 4Voeg de boter, knoflook, ansjovis en kappertjes toe. Zodra de boter is gesmolten en bruin wordt, houd je de pan voorzichtig schuin naar je toe en schep je de gesmolten boter een paar keer over de zwaardvis.
  • 5Haal de pan van het vuur en voeg de kruiden toe (houd even afstand, want de boter gaat nu spetteren), draai de pan rond om ze te bedekken met de gebruinde boter en blijf alles nog een of twee minuten over de zwaardvis scheppen.
  • 6Serveer de zwaardvis met de boter, kappertjes en kruiden erop.