Terug naar overzicht
Venkelsalade recept

Zo maak je deze heerlijke venkelsalade met artisjok

Als je bij dit saladegerecht geen zomer proeft, dan weten wij het ook niet meer.

Venkel is in het Italiaans finocchio en is in Italië een populaire groente die wordt gebruikt in veel recepten. Venkel is heerlijk en erg gezond én het bevat weinig calorieën. Het is een perfecte bron van vitaminen en mineralen. Deze salade is lekker fris van citroen en kappertjes. Serveer de venkel met artisjok als lichte lunch of bijgerecht.

Dit salade recept komt uit De Vegetarische Zilveren Lepel. Bestel het boek eenvoudig in onze webshop.
Venkelsalade recept

Frisse venkelsalade

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 120 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 3 venkelknollen zonder stronk en harde buitenbladeren
  • 1 citroen het sap, gezeefd
  • 2 artisjokken
  • 1 el kappertjes klein, uitgelekt en afgespoeld
  • zout
  • peper

Instructies

  • Klop de olijfolie in een kommetje door het sinaasappelsap met zout en peper.
  • Snijd de venkel in heel dunne plakjes, liefst met een mandoline.
  • Vul een grote kom met koud water en voeg het citroensap toe. Snijd de artisjokken bij, verwijder het ‘hooi’ en snijd de rest in kleine stukjes; leg ze direct in de kom met citroenwater (dat voorkomt verkleuring).
  • Laat de artisjokken goed uitlekken en doe ze in een saladeschaal.
  • Voeg de venkel toe en bestrooi met de kappertjes.
  • Druppel de sinaasappeldressing over de salade en dien het gerecht op.
3 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.