Terug naar overzicht

Met een glaasje wijn erbij spreek je veel beter Italiaans

Ben jij Italiaans aan het leren? Uit onderzoek blijkt dat met een glas alcohol je uitspraak stukken beter wordt. Zet die fles wijn dus maar op tafel.

Wetenschappers van de Universiteit van Liverpool, Universiteit Maastricht en King’s College uit Londen hebben onderzoek gedaan naar de relatie tussen alcohol en de verbetering van het spreken van een buitenlandse taal. Vijftig Duitsers die onlangs Nederlands hadden geleerd, kwamen bij elkaar om een woordje Nederlands te spreken. De deelnemers kregen een drankje met een lage dosering alcohol, of een drankje zonder alcohol. Aan hen werd gevraagd of ze voor een paar minuten Nederlands konden praten.

Nederlandse jury
De gesprekken werden opgenomen en beoordeeld door twee Nederlanders die niet wisten welke deelnemers alcohol tot zich hadden genomen. De deelnemers-met-alcohol scoorden beter op hun uitspraak dan de nuchtere deelnemers.

Niet dat je nu hele flessen moet leegdrinken, maar aan de hand van deze resultaten kunnen we stellen dat een glas wijn of bier wel een handje helpt bij jouw gesprek in het Italiaans. En zo’n glas Italiaanse wijn is helemaal geen straf…

LEES OOK: 

Bestel nu de lekkerste Italiaanse wijnen met een aantrekkelijke korting!

Bron: journals.sagepub.com