Auto huren in Italie | De Smaak van italië
Terug naar overzicht
Sunny cars

Veilig een auto huren in Italië? Zo doe je dat!

Je kent het wel: je hebt je hele vakantie tot in de puntjes geregeld. De accommodaties zijn piekfijn in orde, de vliegtickets geboekt en de weersvoorspelling is gunstig. Tot dat je erachter komt dat je je ook nog wilt verplaatsen op plaats van bestemming. Er zijn weinig stressvollere manieren om je vakantie te starten dan in de ellenlange rijen van de autoverhuur.

Over autohuren in Italië

Gunstige voorwaarden voor lezers van De Smaak van Italië

De redactie van De Smaak van Italië maakt tijdens reportages regelmatig gebruik van Sunny Cars en we kunnen je dan ook verzekeren dat het werkt. Kort voordat we vertrekken, reserveren we een huurauto op de website en kiezen we de plek van aankomst en de plek van vertrek. Je kunt je huurauto op verschillende plekken ophalen en terugbrengen (handig als je een roadtrip maakt!). Het online boekingsformulier vind je hier >>

Consumentenbond
De Consumentenbond raadt boeken bij een prijsvechter af en plaatst ook vraagtekens bij gevestigde verhuurbedrijven. In de meeste gevallen is het immers onduidelijk hoe hoog de uiteindelijke kosten uitvallen. Als je bij een bedrijf als Sunny Cars een auto huurt, betaal je een all-in prijs waardoor je niet hoeft te vrezen voor extra kosten voor extra kilometers, het afkopen van het eigen risico en dekking tegen banden-, glas-, bodem- en dakschade.
Leuk voor op de achterbank: Doe-boekje Ciao Italia

Vergeet deze items niet in je huurauto - handige checklist

Dit zijn de meest vergeten items in een huurauto. Voorkom dat je waardevolle spullen achterlaat. Van opladers en elektronische apparaten tot zonnebrillen en paspoorten, deze checklist zorgt ervoor dat je zorgeloos je autohuur kunt afronden. Reis je met kinderen, controleer het speelgoed voor een stressvrije autoreis.
Oplader mobiele telefoon
Tijdens je roadtrip is een oplader voor je mobiele telefoon onmisbaar. Je kunt snel je telefoon opladen tussen de stopplaatsen door, je favoriete playlist afspelen of een navigatie-app gebruiken om de weg te vinden. Opladers worden vaak vergeten bij het inleveren van de auto.
• Zonnebril
Zonnebrillen worden vaak verstopt in de zijvakjes. Het risico op vergeten is groter wanneer je de auto ’s avonds, binnen of bij slecht weer inlevert.
• Paspoort
Sommige reizigers bewaren hun paspoort tijdens de reis in het dashboardkastje voor een vaste plek onderweg. Maar deze plek wordt zeker niet altijd goed gecontroleerd.
• Elektronische apparaten
Naast opladers nemen we vaak andere elektronische apparaten mee, zoals camera’s, navigatiesystemen, tablets en oortjes. Deze gadgets willen nog weleens tussen of onder de stoelen verdwijnen. Controleer dit dus goed bij het inleveren van de auto.
• Portemonnee
Portemonnees (of kaartenhouders) worden soms in zijvakjes, het dashboardkastje of de middenconsole opgeborgen tijdens het rijden. Zorg dat je al je waardevolle spullen uit de auto haalt om vervelende situaties te voorkomen.
Sunny Cars Familie
• Huissleutels
Huissleutels zijn meestal niet nodig tijdens de reis en krijgen vaak een vaste plek in de huurauto. Hierdoor vergeet je soms dat de sleutels nog in de auto liggen en kom je hier thuis pas achter.
• Speelgoed

Ben je met kinderen op reis? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar klein verstopt speelgoed als knuffels en fopspenen. Het voorkomt onnodige stress in de huurauto bij de terugreis.

Huur hier je auto in Italië

Wil je een auto huren in Italië? Wij hebben goede ervaringen en bevelen Sunny Cars graag aan. Reserveer ‘m direct via onderstaand formulier.

Over verkeersregels en tolwegen in Italië

Meer over verkeersregels en tolwegen in Italië lees je hieronder.

Ga je met de auto naar Italië? Dan kom je de nodige tolwegen tegen. Met deze praktische informatie ga je goed voorbereid op vakantie.

Omrijdtips en must stops in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

In veel Europese landen heb je tegenwoordig een milieusticker of vignet nodig als je met de auto op vakantie gaat. Zo zit dat in Italië.

Ben je terug van een heerlijke vakantie in Italië, valt er een brief op de deurmat… Een bekeuring. En dan óók nog …

Bumperklevers, snelheidsduivels en onophoudelijk toeterende bestuurders: Italianen hebben een behoorlijk dubieuze reputatie in het verkeer. Dat niets hieraan overdreven is, ervaart Nina …

Elke zomer rijden veel Nederlanders met auto naar Italië. Daar gelden soms net iets andere verkeersregels, we zetten ze op rij.

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse tips in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.