Terug naar overzicht
kaart Sardinie volgens Google

Waarom dit dorp op Sardinië bepaald geen fan is van Google Maps

De burgemeester van Baunei op Sardinië is op z’n zachtst gezegd geen fan van Google Maps. De populaire navigatie-app levert het dorp namelijk de nodige problemen én kosten op.

Baunei ligt in een ruig, bergachtig gebied aan de oostkust van Sardinië. Toeristen komen regelmatig vast te zitten met hun auto’s door de route die Google Maps aangeeft. De navigatie-app stuurt ze namelijk smalle, onverharde weggetjes en andere ezelpaadjes op. Dat meldt Trouw.

Onbegaanbare wegen
‘Te veel auto’s, en soms zelfs ook Jeeps, blijven op deze smalle, onbegaanbare wegen steken omdat de aanwijzingen van de app misleidend zijn,’ aldus burgemeester Salvatore Corrias tegen het Italiaanse persbureau Ansa.

Klauwen met geld
Vervolgens moet de brandweer uitrukken om die mensen met de auto uit hun benarde positie te halen. Volgens de burgemeester gebeurt dit tientallen keren per jaar en kost het de gemeente klauwen met geld.

Corrias heeft Google verzocht om de navigatie-route te wijzigen. Het Amerikaanse bedrijf beloofde ernaar te kijken, maar heeft die belofte nog niet ingelost.

Papieren landkaart
Daarom heeft Corrias zelf wat maatregelen genomen in de hoop dat dit toeristen tegenhoudt. Aan het begin van bepaalde weggetjes staan nu borden met de tekst: ‘Niet de aanwijzingen van Google Maps volgen’ en ‘No Google Maps’. Corrias: ‘Hartstikke leuk, die technologie, maar in ons dorp kun je beter zo’n oude papieren landkaart gebruiken.’

LEES OOK:

Bron: Trouw