Terug naar overzicht
bologna portici

Bezoek de beroemde portici van Bologna met deze nieuwe wandeltour

Vorig jaar kreeg de bijzondere zuilengalerij in Bologna benoemd de Unesco-werelderfgoedstatus. Met de gloednieuwe wandeltours duik je op een andere manier in de eeuwenoude portieken van het historische stadscentrum.

Vooralsnog start de rondleiding van 90 minuten (€ 15) elke zaterdag om 16.00 uur vanaf het toeristeninformatiepunt op Piazza Maggiore.

Meer dan alleen culinair toerisme

Culinair toerisme is een belangrijke trekpleister voor Bologna. Daarnaast wil de stad laten zien dat ze meer in petto heeft voor bezoekers, waaronder de oudste universiteit ter wereld, een fascinerende muziekgeschiedenis, middeleeuwse architectuur en uiteraard de geliefde portici. De Unesco-benoeming en nieuwe tour zijn dan ook een welkome extra toeristische attractie.

Gewelfde arcades

De portieken zijn een indrukwekkende reeks gewelfde arcades onder historische gebouwen. De oudste bogen dateren uit 1100, toen de uitbreiding van de universiteit van Bologna leidde tot de behoefte aan nieuwe stedelijke ruimtes waar professoren en studenten elkaar konden ontmoeten. In de zomer boden ze bescherming tegen de zon en in de winter tegen de regen; al snel werden de portici een geliefd symbool van de stad.

Meest iconische portieken

Tijdens de wandelroute bezoek je de meest iconische portieken in het stadscentrum. Je leert meer over de geschiedenis en de architectuur. Onderweg kom je namelijk portieken in uiteenlopende stijlen tegen, van de middeleeuwen tot het begin van de 20e eeuw.

Bekijk voor meer informatie voor de begeleide stadswandeling: bolognawelcome.com.

BEKIJK OOK: