Cantuccini maken volgens het recept van patissier Cees Holtkamp
Terug naar overzicht

Cantuccini maken volgens het recept van patissier Cees Holtkamp

Hij mag naam hebben gemaakt met zijn kroketten, de beroemde patissier Cees Holtkamp maakt ook de lekkerste Italiaanse cantuccini.

Holtkamp is vaste leverancier aan het hof, dus dit recept is gegarandeerd een succes.

Wil je precies zien hoe het moet? Bekijk dan dit filmpje.

Beeld: iStock

Details

  • Servings: 1

Ingredients

  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gram amandelen in hun bruine schilletje
  • 125 gram bloem
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eidooier om de koekjes mee te bestrijken

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak de amandelen grof. Kneed een deeg van bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanillesuiker, zout en ei. Werk er de grof gehakte amandelen doorheen.
  • 2Rol lange dunne staven van het deeg, leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de staafjes met een kwastje eigeel. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • 3Haal de plaat na ongeveer 20 minuten uit de oven en snijd de staven direct in schuine stukjes. Zet de oven op 130 °C en bak de koekjes in 15 minuten af.