Terug naar overzicht
Cantuccini recept

Cantuccini maken volgens recept Cees Holtkamp

Je hoeft niet helemaal naar Italië om lekkere cantuccini te maken. Meesterpatissier Cees Holtkamp deelt zijn recept voor de lekkerste Italiaanse cantuccini.

Holtkamp is vaste leverancier aan het hof, dus dit recept is gegarandeerd een succes. Wil je precies zien hoe het moet? Bekijk dan onder het recept een filmpje.

Bovenstaande beelden komen uit Prato waar je de beroemde cantuccini kunt halen bij Mattei. Je leest erover in editie 6 januari|februari 2023. Blader door het magazine en bestel dit nummer.
Cantuccini recept

Cantuccini recept

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 100 gr amandelen in schil
  • 125 gr bloem
  • 125 gr kristalsuiker fijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eidooier om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de amandelen grof.
  • Kneed een deeg van bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille suiker, zout en ei. Werk er de grof gehakte amandelen doorheen.
  • Rol lange dunne staven van het deeg, leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met eigeel. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Haal de plaat na 20 minuten uit de oven en snijd de staven direct in schuine stukjes. Zet de oven op 130 graden en bak de koekjes in 15 minuten af.
4.41 van 15 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Zelf cantuccini bakken, bekijk de video hieronder.