Terug naar overzicht
Bicarri huis te koop

In Bicarri koop je goedkoop een huis

In Italië worden vaker huizen voor een prikkie aangeboden om zo een dorp nieuw leven in te blazen. Een dorp in Puglia pakt dit anders – en misschien wel veel aantrekkelijker – aan.

Vaker zien we aanbiedingen van huizen in Italië die voor een symbolisch bedrag te koop staan, soms zelfs voor 1 euro. Het dorpje Bicarri (gemeente Foggia) in Puglia geeft daar een slimme draai aan, meldt het AD.

Goedkoop én geen verbouwing
Enerzijds koop je in Bicarri woningen voor 1 euro. Anderzijds kun je woningen voor een heel aantrekkelijke prijs kopen die ook nog eens ‘instapklaar’ zijn. De prijzen starten vanaf 7500 euro, maar de meeste huizen kosten tussen de 10.000 en 13.000 euro.

Leegstand voorkomen
De actie in Bicarri heeft hetzelfde doel als alle vergelijkbare acties in Italië: voorkomen dat dit dorpje een spookstad wordt. ‘De lokale bevolking blijft weggaan en hoewel de meesten in de zomer terugkwamen om de stad te bezoeken, doen ze dat nu niet meer. Veel bewoonbare huizen staan ​​leeg en raken verwaarloosd’, vertelt burgemeester Gianfilippo Mignogna aan CNN.

Mooi en ruig stukje Puglia
Bicarri ligt in het noorden van Puglia, vlakbij de grens met de regio’s Molise and Campanië. Het dorpje wordt omgeven door wandelpaden die slingeren over de heuvels. Het is een mooi en ruig stukje Puglia, weg van de drukte, waar wolven en wilde zwijnen ronddwalen. Het ligt niet ver van het groene schiereiland, Gargano.

20 woningen instapklaar
Er staan zo’n 12 huizen te koop voor 1 euro en 20 woningen die zo te betrekken zijn. Wie voor de woning van 1 euro kiest, betaalt een borgsom van 3000 euro. Dit bedrag krijg je na de voltooiing van de verbouwing binnen drie jaar terug.

Mail de burgemeester
Foto’s en plattegronden van de woningen worden binnenkort op de website van het gemeentehuis geplaatst. Heb je interesse? Dan kun je vast een mail sturen naar burgemeester Mignogna: sindaco@comune.biccari.fg.it.

Webinar tweede huis in Italië

Heb je interesse in een (tweede) huis in Italië? Volg dan donderdagavond 4 februari dit gratis webinar:

Nieuw magazine: special over tweede huis in Italië

Houdt ook De Smaak van Italië in de gaten! In het volgende magazine dat begin maart verschijnt, hebben we een uitgebreide special over een tweede huis in Italië met tips van makelaars, ervaringsdeskundigen, woningaanbod en veel meer! Wil je hiervan automatisch op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: Comune di Bicarri