Terug naar overzicht
ijskoffie

IJskoffie, iced coffee of frappuccino, zo maak je ze

IJskoffie, iced coffee of iced cappuccino worden gebruikt als overkoepelende benaming voor diverse varianten van ijs, koffie en melk. Veel restaurants of (espresso)bars kiezen deze benaming(en) voor het aanbieden van één van de onderstaande varianten.

Houd jij ook zo van een lekkere ijskoffie in de zomermaanden? Zo maak je diverse variaties.

Iced latte

Dit drankje maak je eenvoudig en snel. Vul een glas met ijsblokjes, voeg 4 delen koude melk toe en 1 deel Buscaglione Espresso. Je hebt geen blender of shaker nodig. Als finishing touch voeg je melkschuim toe aan de bovenste laag van het glas. Bekijk extra uitleg over perfect melkschuim én opschuimen.

Frappuccino

Een frappuccino (een samentrekking van frozen cappuccino) maak je met ijsblokjes, koude melk, 1 shot espresso en een frozen coffee poedermix. Alle ingrediënten doe je in een blender. Om een frappuccino met de juiste structuur te bereiden is een goede ijsblokjesmachine nodig, een frozen coffee poedermix voor het binden én een krachtige blender. Optioneel: plantaardige melk | caffeïnevrije koffie | smaaksiroop | slagroom 

Iced Americano

Deze variant op ijskoffie maak je met ijsblokjes, water en een espressoshot. Eenvoudig, caloriearm en zonder melk.

Caramel frappuccino

Vul een blender met 6-8 ijsblokjes, 10 ml caramel siroop en voeg 2 delen koude melk en 1 deel Buscaglione Espresso toe. Blend tot één geheel, vul het glas tot ongeveer 2 cm onder de rand en top af met verse slagroom en caramelsaus.
Iced Latte

Espresso martini

Een cocktail met koffie kan natuurlijk ook! Lekker als aperitivo op een warme dag. De Espresso Martini is de laatste jaren niet meer weg te denken van de Nederlandse menukaart. Veel horecagelegenheden kiezen er al voor om de Espresso Martini op hun dessertkaart aan te bieden. Zo maak je ‘m:

  • 40 ml wodka
  • 35 ml Buscaglione Espresso
  • 20 ml koffielikeur
  • 10 ml Mathieu Teisseire Sugar Cane
  • Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker.
  • Schud het geheel ongeveer 10-15 seconden met voldoende ijsklontjes. Om een mooie schuimlaag te creëren, is het essentieel om met krachtig te shaken.
  • Schenk door een strainer in een gekoeld martiniglas.
  • Garneer met een paar koffieboontjes.
  • Tip: gebruik voor het beste resultaat een vers gezet espressoshot die licht is afgekoeld, dus niet te warm (rechtstreeks uit de machine) maar ook niet te koud.
buscaglione ijskoffie

Maak kans op een Buscaglione koffiepakket t.w.v. € 100

In de supermarkt, op het terras en bij de bezinepomp; de prijzen lopen flink op de laatste maanden. De Volkskrant houdt op dit moment een enquête over de prijs van een cappuccino in Nederland. Daar haken wij graag op in! We zijn benieuwd wat jij deze zomer betaalt voor je cappuccino in Italië. 

Laat ons weten wat jij in het land van de cappuccino betaalt voor je koffie en je maakt kans op een koffiepakket van Buscaglione ter waarde van € 100! Klik hieronder op ‘wat kost een cappuccino in Italië deze zomer’ en doe mee!
BEKIJK OOK: