Loading
Terug naar overzicht

Lekker Italiaans dessert voor het kerstdiner

Hier is het authentieke Italiaanse recept van tiramisu, het beroemdste Italiaanse dessert ter wereld, oorspronkelijk uit Treviso (in de buurt van Venetië). Bovendien is het makkelijk om te maken.

Partnership – De Smaak van Italië met Jumbo

Tiramisu is een dessert gemaakt van lange vingers gedrenkt in koffie, in lagen gerangschikt en gevuld met een crème gemaakt met mascarpone en eieren. Probeer eens de echte Savoiardi Ladyfingers, een bedrijf dat in Italië bekend staat om zijn gebak en koekjes. Er zijn veel varianten van het tiramisu-recept; het volgende kerstdessert is een hedendaagse variant op Italiaanse tiramisu-recept, dat opgemaakt is als taart.

Dagelijks de leukste tips en het laatste nieuws uit Italië? Volg De Smaak op Facebook!

PROBEER OOK:

Details

Ingredients

  • 200 g café noir koekjes
  • 75 g roomboter
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 g mascarpone
  • 397 g gecondenseerde mel
  • 2 el melk
  • 0,5 el cacao
  • 50 g choco crunch
  • 1 springvorm (ø 18 cm)
  • 1 bakpapier
  • 1 ziplock zak (3 L)
  • 1 deegroller
  • 1 (theezeefje)

Preparation

  • 1De Tiramisutaart maak je in 145 minuten klaar, waarvan je er 120 minuten wacht tot de taart klaar is om te serveren! Voorbereidingstijd an sich is daarom slechts 25 minuten. De eerste stap is om de bodem van de springvorm te bekleden met bakpapier.
  • 2Doe de koekjes in een ziplock zakje en rol deze met een deegroller (of glazen fles) verkruimeld. Vervolgens smelt je de boter op laag vuur. Meng de gesmolten boter met het koekkruim en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het geheel goed aan.
  • 3De volgende stap is om de gelatine in koud water te weken. Meng de mascarpone met een garde met de gecondenseerde melk tot een goed glad mengsel. Verwarm vervolgens de melk in een steelpannetje. Haal het pannetje van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met de melk. Spatel door het mascarponemengsel.
  • 4Verdeel het mascarponemengsel over de bodem in de springvorm. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met behulp van het zeefje met de cacao en garneer met de choco crunch ballen. Meer kerstinspiratie voor het dessert, zoals dit recept vind je op de receptenpagina van Jumbo!