Terug naar overzicht
Italiaans leren

Italiaans leren in Florence

Het blijft een droom voor veel mensen: Italiaans leren in Italië. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om dat op professionele wijze te doen. Bij Italstudio kun je op locatie de taal leren én genieten van een welverdiende vakantie. In de blogserie Italiaans leren in Italië laten we drie oud-cursisten aan het woord, die over hun ervaringen vertellen. Student Marvin Heins deed een cursus in Florence.

Zes maanden

‘Ik heb altijd het voornemen gehad om Italiaans te gaan studeren. Maar de eerste stap zette ik nooit. Totdat ik in aanraking kwam met Italstudio. Toen is het balletje gaan rollen, en nog geen jaar later bevond ik mij in Florence op de Scuola Leonardo da Vinci voor een studie van zes maanden. Elke dag had ik in de ochtenduren les en in de middaguren vrij. In de middag werden vaak leuke activiteiten vanuit school georganiseerd, zoals fantastische rondleidingen door Florence en uitjes naar andere steden. Daardoor leerde ik niet alleen de stad goed kennen, maar werd de band met mijn medestudenten ook een stuk sterker.’

Ontspannen sfeer

‘Wat mij vooral aansprak tijdens de lessen was het enthousiasme waarmee les werd gegeven. Daardoor was het nooit saai, en was zelfs de grammatica leuk om te oefenen. Er werd veel gelachen en er heerste een ontspannen sfeer. Ik ben ervan overtuigd dat je een taal het beste in het land zelf leert, omdat je het dan gelijk in de praktijk kunt toepassen en feedback van de locals krijgt. Daar leer je meeste van. Ook de passie die Italianen voor hun taal en land hebben ga je steeds meer waarderen.’

Waarom Florence?

‘Ik heb voor Firenze gekozen omdat ik kunst en cultuur erg kan waarderen en dat is in Florence natuurlijk volop aanwezig. De stad is niet zo groot, waardoor je haar gemakkelijk te voet kunt verkennen. Zo zit bijvoorbeeld aan de andere kant van de stad in de Via dell’Albero een pizzeria waar ik dagelijks na de les heenging om een pizza te halen. Lekker en betaalbaar voor een student.’

‘Ik heb mijn Italiaans examen met goed gevolg afgerond, maar bovenal heb ik een schitterende tijd gehad en kan ik zeggen dat het een verrijking voor mijn leven is geweest.’

Italiaans leren Over Marvin

Marvin Heins is 24 jaar oud en woont in Wassenaar met zijn ouders en zusje. Hij studeert Food, Commerce & Technology in Delft.

Italiaans leren in Italië

Wil jij ook Italiaans leren in Italië, neem dan een kijkje op de website van Italstudio voor meer informatie.