Terug naar overzicht
umbrie

De favoriete plek van columnist Jarl van der Ploeg in Italië

Dit jaar hebben we niet één maar twee nieuwe columnisten in ons magazine. Maak kennis met Jarl van der Ploeg en Onno Kleyn.

Dit mini-interview staat in ons magazine en is van vóór de coronacrisis.

  • Jarl van der Ploegwoont en werkt als correspondent in Rome en schreef daar het boek Wegens vakantie gesloten. Wij vroegen hem meteen naar zijn favoriete plek in Italië en welke Nederlandse gewoonte hij heeft afgeleerd in de Laars.

Wat blijft je verbazen aan Italië?
Jarl: ‘De verbazingwekkendste eigenschap aan Italië is dat het land oneindig is. Iedere reis kom je weer een nieuw dorpje tegen wat nog mooier is dan alle anderen die je ooit zag, en waarover je nooit eerder iets las. Een land dat iedere reiziger het gevoel kan geven iets unieks te hebben ontdekt, is goud waard.’

Dit heb ik snel afgeleerd
‘De Nederlandse gewoonte die ik al jaren probeer af te leren, is op tijd komen. Als ik alle kwartieren, half uren of zelfs erger (een Italiaanse lijsttrekker liet mij ooit 2,5 uur wachten in een Milanees hotel) bij elkaar optel, dan had ik genoeg tijd gehad om Spaans én Frans te leren. Gelukkig wil ik helemaal geen Spaans of Frans leren, want Italiaans is toch veel leuker!’

Dit is mijn favoriete plek in Italië
‘Mijn favoriete plek in Italië is Umbrië. Nooit heb ik zin in mijn pensioen, behalve als ik in Umbrië ben. En dan vooral in Amelia, een Italiaans stadje waar de stokoude inwoners het talent bezitten de wereld rustig aan zich voorbij te laten trekken, in plaats van er zelf doorheen te jagen. Ik vind de stad zo aangenaam, en hoop er deze zomer mijn huwelijksfeest te vieren. Hopelijk zegt ze ja!’

Trouwen in Italië

Bestel het 100ste magazine van De Smaak van Italië
In het nieuwste magazine (inclusief jubileumbijlage met meer dan 100 prijzen!) lees je de columns van Jarl en Onno. Bestel het 100ste magazine in onze webshop of koop de nieuwe editie in een winkel bij jou in de buurt.

LEES OOK: