Ontdek hoe tijdloos Rome is tijdens De Nacht van Rome
Terug naar overzicht
colosseum rome

Ontdek hoe tijdloos Rome is tijdens De Nacht van Rome

Op zaterdag 26 mei zetten de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome De Balie in Amsterdam in het teken van de Eeuwige Stad tijdens de Nacht van Rome 2018.

Hoe tijdloos is Rome? is het thema van deze derde editie van De Nacht van Rome. Wat gaat er schuil achter de marmeren façade van 2771 jaar ‘eeuwigheid’? Aan de hand van verhalen over architectuur, literatuur en actualiteit verkennen de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome de breuklijnen van verval en wedergeboorte die achter de façade van Eeuwigheid schuil gaan.

Populisme
NOS-correspondent Andrea Vreede spreekt bijvoorbeeld over het populisme dat Italië eeuwig lijkt te plagen. Auteurs Ernest van der Kwast en Christiaan Weijts belichten de rol van (on)eindigheid in de Italiaanse literatuur. Met 3D-reconstructies en zelfs de geuren van zowel een antiek als futuristisch Rome waan je je vanuit Amsterdam even tussen de zeven heuvelen.

Natuurlijk wordt er voor heerlijk Romeins eten en drinken gezorgd. In de Cinema Romano zie je Romeinse panorama’s en de Nacht wordt afgesloten met een spetterend eindfeest.

Kaartjes bestel je via tinyurl.com/nachtvanrome

LEES OOK: