Terug naar overzicht
Italie wijngaard

Drie handige manieren om Nederlandse tv te kijken in Italië

Ga je op vakantie naar Italië, maar wil je tegelijkertijd niets missen op de Nederlandse buis? Er zijn gelukkig een aantal handige manieren om ook tijdens je trip gewoon Nederlandse tv te blijven kijken.

Dus als je op je strandbedje ligt te relaxen of nog even tijd hebt voor je naar bed gaat, hoef je je niet te vervelen, maar kijk je gewoon je favoriete series, programma’s of films. In dit artikel lees je hoe.

1. Televisie via internet of wifi

Met een internetverbinding kijk je in Italië televisie op je tv, smartphone, laptop of tablet. Er is namelijk op veel plekken in Italië 4G beschikbaar. Dit kost je wel veel data. En als je daardoor heen bent gaat internetten niet meer of kom je voor hoge kosten te staan. Het is dus beter om tv te kijken via een gratis wifi-netwerk.

2. Kijken via een Virtual Private Network (VPN)

Sinds 2018 is het mogelijk om in EU-landen bepaalde televisieprogramma’s, series en films te kijken die je thuis ook kijkt. Providers mogen hun tv-apps hier namelijk niet meer blokkeren. Door rechtenkwesties mogen ze echter niet alle content buiten Nederland uitzenden. Helaas zijn daarom niet alle Nederlandse televisieprogramma’s en zenders beschikbaar in Italië. En soms heb je daar best behoefte aan. Met een Virtual Private Network (VPN) kijk je alsnog Nederlandse tv in de laars. Een VPN zorgt er namelijk voor dat je IP-adres niet zichtbaar is. De server maakt verbinding met een ander land – in dit geval Nederland – waardoor het lijkt alsof je in Nederland bent. Zo krijg je alsnog toegang tot Nederlandse content en blijf je ook onderweg kijken. Je kunt ze zowel gratis gebruiken als er een abonnement voor afsluiten. Betaalde VPN’s gebruiken vaak meer servers waardoor de internetsnelheid hoger is en hebben betere privacy-voorwaarden.

3. Via een satellietverbinding

Ga je met de caravan op vakantie of naar je eigen vakantiehuisje? Dan kan kijken via satellietverbinding een optie zijn. Je bent dan niet afhankelijk van een internet- of wifiverbinding. Je hebt er wel een schotel, kabels, tv-ontvanger en een televisie voor nodig. Daarom is het handig om op deze manier te kijken als je langere tijd op dezelfde plek blijft. Een satellietverbinding is niet altijd gratis. Je kunt een aantal Nederlandse zenders gratis ontvangen, maar voor veel reguliere zenders moet je betalen. De kosten hangen dus af van welke Nederlandse zenders je wilt ontvangen en welk pakket je kiest. Wil je voordelig uit zijn? Kijk dan voor een internet en tv aanbieding.

Nederlandse tv in Italië

Heb je even een momentje voor jezelf of is er een spannende wedstrijd? Dan hoef je dankzij deze drie handige manieren dus ook in La Bella Italia niets te missen van al het moois dat de Nederlandse televisie te bieden heeft.
Dit artikel is in samenwerking met Ziggo tot stand gekomen.