Terug naar overzicht
gotthard-strassen-tunnel-zwitserland

Reisinformatie Italië, deze tunnels zijn soms ’s nachts gesloten

Reis je in de meivakantie of deze (na)zomer naar Italië. Houd er dan rekening mee dat bepaalde tunnels ’s nachts gesloten kunnen zijn. We zetten de informatie hier voor je op een rij.

In de komende maanden zijn een aantal tunnels van en naar Italië ’s nachts gesloten. Houd daar rekening mee als je met de auto op vakantie gaat. Overdag zijn de tunnels dus gewoon geopend.

Sint Gotthardtunnel

Vanwege werkzaamheden is de Sint Gotthardtunnel op de volgende data ’s nachts gesloten: van 20 – 24 juni, 27 juni – 1 juli; 12 – 16 september, 19 – 23 september, 26 – 30 september, 3 – 5 oktober 2022 tussen 20.00 en 05.00 uur.

Let op: deze data kunnen wijzigen. Kijk voor actuele informatie op gotthard-strassentunnel.ch

Gotthardpas half mei open

Om de tunnel te ontwijken kun je de Sint Gotthardpas nemen. Deze is gedurende de wintermaanden gesloten, van oktober/november tot mei. Vanaf medio half mei 2022 gaat de pas open. Bekijk voor de actuele informatie: alpenpaesse.de.

De Sint Gotthardpas voert over de berg in plaats van erdoorheen. Afhankelijk van de drukte voor de tunnel kun je het beste afrit 39 nemen of in het geval van grote drukte al afrit 38. Afrit 40 ligt direct voor de tunnelingang, als je daar al bent aangekomen, is de route door de tunnel het snelst.

San Bernardinotunnel

Omrijden via de San Bernardinotunnel op de A13 tussen  St. Margrethen en Bellinzona is eveneens een optie. Vanwege werkzaamheden is ook de San Bernardinotunnel op de volgende data ’s nachts gesloten: 2 – 6 mei en 8 – 13 mei 2022 tussen 22.00 en 05.00 uur. Let op: deze data kunnen wijzigen. Actuele informatie vind je op truckinfo.ch. Omrijden kan via de A2 (Sint Gotthardtunnel).
BEKIJK OOK:
Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!