Terug naar overzicht

Slow Travel: reizen met de Oriënt-Express door Italië

Treinen in Italië hebben niet de beste reputatie. Ze hebben nogal eens vertraging en je wegwijs maken in de kaartverkoop is ook niet altijd even makkelijk. Toch is het een duurzame manier van reizen én heb je onderweg fraaie vergezichten.

Een treinreis die in de verste verten niet lijkt op een regulier ritje is die van de Belmond Oriënt Express. Een van de meest luxe treinen wereldwijd. De trein rijdt verschillende trajecten en door meerdere landen, maar je snapt: sporen die door Italië gaan, zijn onze favoriet.

Mét chique bar en boutiek
Wie in de Venice Simplon-Oriënt-Express stapt, lijkt haast terug in de tijd te gaan. De trein stamt uit de jaren twintig en dertig. Authenticiteit staat hoog in het vaandel en dus zijn veel karakteristieke eigenschappen bewaard gebleven. De trein heeft niet alleen slaapcabines – die niet onderdoen voor luxe hotelkamers – er zijn ook drie restaurants, een chique bar (inclusief piano!) en een boetiek aanwezig. De Belmond Oriënt Express mag dan een van de meest luxe treinen ter wereld zijn, het is ook een van de duurste: de trajecten die door Italië gaan zijn vanaf ongeveer 2.500 euro te boeken. Je kunt kiezen uit de trajecten Verona – Londen, Verona – Parijs, Venetië – Londen en Venetië – Parijs. Kijk voor meer informatie op Belmond.com.

LEES OOK: