Wat is er met mooi weer (en helemaal met een hittegolf) nou lekkerder dan een Italiaans ijsje? Laat staan een zelfgemaakt ijsje. Precies.
Bekijk hieronder dus snel het recept voor zeven bollen goddelijk passievrucht-cheesecake-ijs. Goed om te weten: de basis voor dit recept is yoghurtijs. Bekijk dus eerst het yoghurtijs basisrecept.
IJsmachine of niet: het lukt Je maakt het makkelijk thuis met behulp van een ijsmachine, blender of wat ijsvormpjes. Heb je geen ijsmachine? In het recept hieronder lees je hoe je dan te werk gaat.
Dit recept is afkomstig uit:
IJs van
Marleen Visser.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Passievrucht-cheesecake ijs
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 2 uuruur40 minutenminuten
Porties: 7personen
Ingrediënten
1basisrecept voor yoghurtijs(5 bollen)
4passievruchten pulp eruit geschept
2elwater
3elsuiker
1elolijfolieextra vergine
200grroomkaas
100grshortbreadkoekjes of zandkoekjesin kleine stukjes
Instructies
Doe de passievruchtenpulp met het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en de saus iets is ingedikt. Laat afkoelen.
Bereid de yoghurtijsbasis volgens het recept (zie de link hierboven in het artikel) en meng de olijfolie en roomkaas erdoor.
Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine, voeg tegen het einde de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes toe en laat deze nog een paar keer meedraaien in de machine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.
Zonder ijsmachine: giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3 tot 4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je je saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.
In het geval van dit recept schep je als laatste de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes erdoor en zet je het ijs 7-8 uur in de vriezer.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen