Loading
Terug naar overzicht

Passievrucht-cheese cake-ijs maak je zelf

Wat is er met mooi weer (en helemaal met een hittegolf) nou lekkerder dan een Italiaans ijsje? Laat staan een zelfgemaakt ijsje. Precies.

Bekijk hieronder dus snel het recept voor 7 bollen goddelijk passievrucht-cheese cake-ijs. Goed om te weten: je basis voor dit recept is yoghurtijs. Bekijk dus eerst het yoghurtijs basisrecept.

IJsmachine of niet: het lukt
Je maakt het makkelijk thuis met behulp van een ijsmachine, blender of wat ijsvormpjes. Heb je geen ijsmachine? In het recept hieronder lees je hoe je dan te werk gaat.

Meer lekkere ijsrecepten?
Dit recept komt uit IJs van Marleen Visser.

Details

  • Servings: 7

Ingredients

  • 1x basisrecept voor yoghurtijs
  • 4 passievruchten, pulp eruit geschept
  • 2 el water
  • 3 el suiker
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr shortbreadkoekjes of zandkoekjes, in kleine stukjes

Preparation

  • 1Doe de passievruchtenpulp met het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en de saus iets is ingedikt. Laat afkoelen.
  • 2Bereid de yoghurtijsbasis volgens het recept (zie de link hierboven in het artikel) en meng de olijfolie en roomkaas erdoor.
  • 3Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine, voeg tegen het einde de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes toe en laat deze nog een paar keer meedraaien in de machine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.
  • 4Zonder ijsmachine: giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3 tot 4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je je saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.
  • 5In het geval van dit recept schep je als laatste de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes erdoor en zet je het ijs 7-8 uur in de vriezer.