Terug naar overzicht
Yoghurt Cheesecake Passievrucht

Passievrucht-cheesecake-ijs maak je helemaal zelf

Wat is er met mooi weer (en helemaal met een hittegolf) nou lekkerder dan een Italiaans ijsje? Laat staan een zelfgemaakt ijsje. Precies.

Bekijk hieronder dus snel het recept voor zeven bollen goddelijk passievrucht-cheesecake-ijs. Goed om te weten: de basis voor dit recept is yoghurtijs. Bekijk dus eerst het yoghurtijs basisrecept.

IJsmachine of niet: het lukt Je maakt het makkelijk thuis met behulp van een ijsmachine, blender of wat ijsvormpjes. Heb je geen ijsmachine? In het recept hieronder lees je hoe je dan te werk gaat.

Dit recept is afkomstig uit: IJs van Marleen Visser. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Yoghurt Cheesecake Passievrucht

Passievrucht-cheesecake ijs

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 40 minuten
Porties: 7 personen

Ingrediënten

  • 1 basisrecept voor yoghurtijs (5 bollen)
  • 4 passievruchten pulp eruit geschept
  • 2 el water
  • 3 el suiker
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr shortbreadkoekjes of zandkoekjes in kleine stukjes

Instructies

  • Doe de passievruchtenpulp met het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en de saus iets is ingedikt. Laat afkoelen.
  • Bereid de yoghurtijsbasis volgens het recept (zie de link hierboven in het artikel) en meng de olijfolie en roomkaas erdoor.
  • Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine, voeg tegen het einde de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes toe en laat deze nog een paar keer meedraaien in de machine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Zonder ijsmachine: giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3 tot 4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je je saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.
  • In het geval van dit recept schep je als laatste de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes erdoor en zet je het ijs 7-8 uur in de vriezer.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.