Terug naar overzicht

5x op deze adressen wil je de Umbrische keuken proeven in Perugia

Studentenstad Perugia heeft veel te bieden voor een weekendje weg. Vooral lekker uit eten gaan kun je hier goed. Deze stad staat namelijk bekend om de kwalitatief goede vleeswaren, huisgemaakte pasta’s en heerlijke dolci.

Waar moet je precies zijn om dit allemaal te proeven? Wij tippen een aantal adressen waar je zeker een keer langs moet gaan.

1. Liever lokaal
Wie wil proeven van de lokale keuken schuift aan bij Osteria a Priori. Hier proef je onder andere een uitstekende tagliatelle al ragù bianco. Via dei Priori 39

2. Kusjes uit Perugia
Wie kent ze niet, de Baci uit Perugia? Het zijn kleine chocolaatjes met in de zilverkleurige folie een spreuk of gedichtje. Ze worden al bijna honderd jaar lang gemaakt bij Perugina, een enorme chocoladefabriek net buiten de stad (Viale San Sisto 207/C, Località San Sisto). Op het fabrieks- terrein is een museum, La Casa del Cioccolato (entree € 9), dat verhaalt over de geschiedenis van de Baci en de chocoladesoorten uit Perugia.

3. Jazzzzzzzzy
Veel Perugiaanse cafés zijn gevestigd in kleine kelders, waardoor ze een ideaal onderkomen vormen voor de vele jazzbands die de stad rijk is. Dompel je onder in de gezellige en studentikoze sfeer die er hangt en geniet van de optredens. Aanrader: bij La Bottega del Vino proef je ook nog eens goede wijn! Via del Sole 1.

4. Artistiek dinertje
In een van de leukste straten van de stad, Via delle Viola, vind je Osteria il Gufo. Gegarandeerd een succes voor iedereen die van lekkere en lokale streekgerechten houdt. Via delle Viola 18

5. Vegetarische Pasta
Bij restaurant Il Moderno kan je genieten van verschillende lokale producten. Vooral vegetariërs kunnen hun hart ophalen, ze hebben namelijk verschillende plantaardige gerechten. Il Moderno vind je in Via del Carmine 1

Umbrische keuken
Bij Italianen staat eten van goede kwaliteit hoog in het vaandel. Iedere regio heeft dan ook zijn eigen streekproducten. Een typerend product in Umbrië is de olijfolie. Dit verklapt het Umbrische landschap eigenlijk ook al: honderden olijfbomen staan hier achter elkaar. De olijfolie is dan ook van uitstekende kwaliteit. Verder staat Umbrië bekend om witte en zwarte truffels, deze zie je vaak terug in pastagerechten. Ook pecorina uit Norcia is een echt product uit deze streek. Mocht je dus naar een van bovenstaande adressen gaan om te eten, vergeet dan zeker niet een lokaal product van de kaart te proeven.

Bekijk voor meer tips in Perugia:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de leukste tips en laatste nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Fotografie: Sofie Delauw