Terug naar overzicht
Pioppi recept zeeduivelspiesen

Pioppi recept: zeeduivel met basilicumpesto

In het piepkleine Italiaanse dorp Pioppi leven de mensen eenvoudig, maar ook lang en gezond.

Wij delen een recept uit het Pioppi, hét kookboek. Dit laagdrempelige kookboek is gebaseerd op de inzichten van Het Pioppi-dieet. Na een paar weken leven volgens het Pioppi-lifestyleplan zijn de resultaten onmiskenbaar succesvol.

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Pioppi recept zeeduivelspiesen

Pioppi recept

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • 4 bamboe- of metalen spiesen (laat bamboespiesen een halfuur weken in koud water zodat ze niet verbranden)
  • grote vijzel (niet noodzakelijk)

Ingrediënten

  • 300 gr zeeduivel in blokjes van 3 cm (kabeljauw of heilbot zijn ook geschikt)
  • 1 gele paprika in stukken van 3 cm
  • 1 courgette in stukken van 3 cm
  • 1 kleine aubergine in stukken van 3 cm
  • 1 rode ui in kwarten gesneden, de lagen losgehaald
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Voor de basilicumpesto

  • 1 teen knoflook gehakt
  • 25 gr basilicum vers, grof gehakt
  • 50 gr pijnboompitten geroosterd
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 75 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • citroen partjes, voor erbij

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de zeeduivelspiesen in een grote mengkom en meng ze voorzichtig, zodat alles is bedekt met olie, zout en peper. Rijg de vis en groenten om en om aan de spiesen, dek de spiesen af en leg ze in de koelkast.
  • Maak de pesto. Dit is niet voor niets een klassieker, en hij zit ook nog eens vol dingen die goed voor je zijn. Als je de pesto op de traditionele manier wilt maken, heb je een grote vijzel nodig.
  • Maal de knoflook (met een snufje zout gaat het beter), voeg dan de basilicumblaadjes en pijnboompitten beetje bij beetje toe tot je een dikke puree hebt.
  • Voeg de olijfolie toe en roer en plet alles door elkaar. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng alles goed. Je kunt de knoflook, basilicumblaadjes en pijnboompitten ook in de kom van een keukenmachine doen en malen terwijl je langzaam de olie toevoegt, alles dan overdoen in een kom en de Parmezaanse kaas erdoor roeren. (Overgebleven pesto kun je in een luchtdicht af te sluiten bakje doen, afdekken met een laagje olijfolie en een week in de koelkast bewaren.)
  • Verhit een grillpan tot je de hitte voelt als je je hand erboven houdt. Leg de spiesen in de pan en rooster ze 2 minuten. Keer ze dan een slag.
  • Herhaal dit twee keer, tot de spiesen gelijkmatig geroosterd zijn. Leg de spiesen op twee borden, verdeel de pesto erover en eet smakelijk. Een groene salade is hier ideaal bij.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.