Vegan recept: ravioli gevuld met citroen en zelfgemaakte ricotta
Terug naar overzicht

Ravioli met citroen en ricotta

Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani verwent met overheerlijke vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. We delen het recept ravioli met citroen en ricotta.

Dit recept komt uit Veganista van Luna Trapani.

Onderdeel van dit recept is zelfgemaakte (vegan) ricotta:

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • voor de citroen-dragonsaus:
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 grote knoflooktenen, gesnipperd
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 80 ml (vegan) witte wijn
  • 450 ml plantaardige room
  • sap van 3-4 citroenen
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 tl agavesiroop
  • 1 flinke hand fijngehakte verse dragon + wat extra om te garneren
  • zout, naar smaak
  • zwarte peper, naar smaak
  • voor de ricotta-vulling:
  • 1 portie ricotta van amandelmelk (zie linkje naar dit recept hierboven)
  • rasp van 1 1/2 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 kleine knoflookteen, gesnipperd
  • zout, naar smaak
  • zwarte peper, naar smaak
  • 12 wontonvellen zonder ei (kant-en-klaar gekocht) of zelfgemaakte pasta

Preparation

  • 1Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak daarin de sjalot en knoflook met het halve groentebouillonblokje glazig en licht goudbruin, als de olie heet is. Blus af met de witte wijn.
  • 2Voeg de room, het citroensap, de tomatenpuree en agavesiroop toe. Roer goed door en laat sudderen totdat de saus is ingedikt.
  • 3Blijf zo nu en dan roeren. Haal de pan na het indikken van het vuur en roer de dragon erdoor. Breng zo nodig op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij.
  • 4Doe de ricotta, citroenrasp, edelgistvlokken, knoflook, zout en zwarte peper in een kom. Roer goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.