Terug naar overzicht
Aarbeiensalade

Zo maak je deze Siciliaanse aardbeiensalade

In Sicilië is het heel normaal – net als bij ons – om in de lente en het begin van de zomer aardbeien als tussendoortje of als nagerecht te eten. Zelfs bij de kleine kiosken waar je limuni e sale en een espresso haalt, staan regelmatig glazen potten met aardbeien.

Sicilië houdt van de aardbei! Het rode fruit wordt overal op het eiland – en de hele dag! – gegeten. De Sicilianen maken er onder andere granita’s, pudding en semifreddo mee, maar ook heerlijke frisse salades.
Aarbeiensalade

Siciliaanse aardbeiensalade

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr verse aardbeien
  • 15 pistachenootjes
  • 1 biocitroen zeste en sap of sinaasappel
  • 8 verse muntblaadjes fijn geplukt + om extra om te garneren
  • 1 el bloemenhoning
  • pure chocoladedruppels optioneel

Instructies

  • Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren.
  • Stamp de pistachenootjes grof met een vijzel.
  • Meng de zeste van een ½ citroen of sinaasappel, 60 ml citroen- of sinaasappelsap, verse muntblaadjes en honing door elkaar.
  • Giet het mengsel over de aardbeien en schep het voorzichtig om.
  • Garneer met wat verse munt en grove pistachenootjes en optioneel wat chocoladedruppels.
  • Serveer in vier mooie glaasjes. Zet wat je overhoudt afgedekt in de koelkast voor later.
4 van 5 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.