Zo maak je deze Siciliaanse aardbeiensalade
Terug naar overzicht
aardbeiensalade

Zo maak je deze Siciliaanse aardbeiensalade

In Sicilië is het heel normaal om in de lente en het begin van de zomer aardbeien als tussendoortje of als nagerecht te eten. Zelfs bij de kleine kiosken waar je limuni e sale en een espresso haalt, staan regelmatig glazen potten met aardbeien.

Zo maak je deze lekkere Siciliaanse aardbeiensalade van The Lemon Kitchen uit het nieuwe kookboek The Lemon Kitchen Sicilië.

Bestel dit kookboek heel eenvoudig

Details

  • Preparation Time: 15
  • Servings: 4

Ingredients

  • 400 g verse aardbeien
  • 15 pistachenootjes
  • zeste en sap van 1 biologische citroen of sinaasappel
  • 8 verse muntblaadjes, fijn geplukt + om extra om te garneren
  • 1 el bloemenhoning
  • pure chocoladedruppels, optioneel

Preparation

  • 1Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren.
  • 2Stamp de pistachenootjes grof met een vijzel.
  • 3Meng de zeste van een ½ citroen of sinaasappel, 60 ml citroen- of sinaasappelsap, verse muntblaadjes en honing door elkaar.
  • 4Giet het mengsel over de aardbeien en schep het voorzichtig om.
  • 5Garneer met wat verse munt en grove pistachenootjes en optioneel wat chocoladedruppels.
  • 6Serveer in vier mooie glaasjes. Zet wat je overhoudt afgedekt in de koelkast voor later.