Terug naar overzicht

De 7 mooiste UNESCO werelderfgoed sites in Italië

Er zijn vele UNESCO werelderfgoed sites verspreid over heel Italië. Wij selecteren de 7 mooiste sites in de Laars. Als je een keer in de buurt op vakantie bent, zijn deze plekken een bezoek meer dan waard.

1. San Gimignano
San Gimignano is een middeleeuws ommuurd stadje in de regio Toscane. Het plaatsje trekt jaarlijks veel toeristen en wordt ook wel het Manhattan van Toscane genoemd, vanwege de veertien torens die het stadje een bijzonder aanzicht geven.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Italia | Travel | Art | Nature (@shot_italia) op

2. Wijngaarden Piemonte
Ook het prachtige wijnlandschap in Zuid-Piemonte staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebied beslaat vijf verschillende wijngebieden en het Kasteel van Cavour.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Castello #castle #castellocavour #grinzanecavour #photographer #photography #portraitphotography #likeforlikeback #like4follow #like4follow #likeforlikes

Een bericht gedeeld door giuseppeurbano (@giuseppeurbano74) op

3. Matera
Matera is in 2019 de culturele hoofdstad van Europa en dit is natuurlijk niet voor niets. De stad is gebouwd tegen een steile helling boven een kloof die gevormd is door de Bassento-rivier. In de stad vind je eeuwenoude sassi (grotwoningen). Al in de achtste eeuw diende deze grotten als schuilplaats voor gevluchte kloosterlingen.

4. Pompeii
De vulkaan Vesuvius heeft in 79 na Chr. de Romeinse steden Pompeii en Herculaneum onder lava bedolven. Ook de vele rijke villa’s in het gebied verdwenen onder een dikke laag as. Deze zijn geleidelijk aan opgegraven en zijn een grote toeristische trekpleister. Nog altijd worden er fresco’s ontdekt in de omgeving. Neem ook een virtueel kijkje in deze recent opgegraven villa’s in Pompeii

5. Sacri Monti
De Sacri Monti (heilige bergen) zijn verschillende bedevaartsoorden in Piemonte en Lombardije, die ontstonden in de 15e en 16e eeuw. Europa wilde een alternatief creëren voor de heilige plaatsen in Jeruzalem en Palestina. Het werd voor pelgrims namelijk steeds moeilijker om hiernaartoe te gaan vanwege de uitbreiding van de islamitische cultuur. De Sacri monti bestaan uit negen bergen met groepen kapellen.

6. Trulli van Alberobello
Ook de trulli, de kalkstenen puntdakwoningen in het zuiden van Puglia, staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Trulli zijn zonder cement gebouwd met een prehistorische bouwtechniek die nog steeds wordt toegepast in de regio. De mooie witte huisjes worden nog steeds bewoond in Alberobello, dat maakt het zo bijzonder.

7. Eolische eilanden
De Eolische eilanden liggen aan de noordkust van Sicilië. Het is een archipel van zeven grotere eilanden (Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea) en vijf kleine eilandjes (Basiluzzo, Dattilo, Lisca Nera, Bottaro en Lisca Bianca). De eilanden zijn stuk voor stuk prachtig, bezoek bijvoorbeeld Vulcano en Lipari.
Eolische Eilanden

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!na C