Terug naar overzicht
Wentelteefjes van panettone

Panettone wentelteefjes: lekker recept voor je overgebleven kerstgebak

Nigella Lawson beschouwt Italië als haar tweede thuis. Ze studeerde Italiaans aan Oxford University en werkte een poosje in Florence als kamermeisje. Ze bracht er uren in de keuken door, kijkend naar hoe de Italiaanse kokkin de heerlijkste gerechten maakte van bijna niets.

Italiaans kerstgebak & de feestdag van San Biagio
In Nigellisima geeft ze inspiratie voor simpel en heerlijk eten dat snel op tafel staat. Een van onze favoriete recepten zijn de wentelteefjes gemaakt van panettone. Handig als je na de feestdagen nog wat van het Italiaanse kerstbrood over hebt of bewaar bewust voor de feestdag van San Biagio op 3 februari. Want dan eet je volgens Italiaanse traditie je laatste stukje panettone.
Wentelteefjes van panettone

Wentelteefjes van panettone

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el mascarpone
  • 125 ml melk
  • 300 gr panettone (of pandoro) in 8 gelijke stukken
  • 50 gr boter
  • 1 tl olijfolie
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • poedersuiker om te bestuiven

Instructies

  • Klop de eieren los in een schaal en roer de mascarpone en melk erdoor tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Doop 4 plakken panettone in het eiermengsel en laat ze 1 minuut weken. Doe de helft van de boter en een halve theelepel olie in een grote koekenpan op laag vuur.
  • Draai de plakken panettone in het eiermengsel om en laat ze aan de andere kant 1 minuut weken. Het brood moet dan genoeg eimengsel hebben opgezogen en de boter in de koekenpan zal nu gesmolten zijn.
  • Zet het vuur hoger, leg de geweekte plakken panettone in de koekenpan en bak ze 1 minuut per kant, zodat de met ei doortrokken plakken goudgeel en deels gebruind zijn. Laat intussen de andere vier plakken in het eimengsel weken.
  • Schep de eerste lading panettone wentelteefjes uit de pan op een grote schaal, doe de rest van de boter en olie in de koekenpan en bak de tweede lading net zoals je de eerste hebt gemaakt.
  • Bestrooi de plakken wanneer ze gebakken en wel op de schaal liggen met granaatappelpitjes en bestuif ze dik met poedersuiker.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.