Terug naar overzicht

Wentelteefjes van panettone

Nigella Lawson beschouwt Italië als haar tweede thuis. Ze studeerde Italiaans aan Oxford University en werkte een poosje in Florence als kamermeisje. Ze bracht er uren in de keuken door, kijkend naar hoe de Italiaanse kokkin de heerlijkste gerechten maakte van bijna niets.

Italiaans kerstgebak
In Nigellisima geeft ze inspiratie voor simpel en heerlijk eten dat snel op tafel staat. Een van onze favoriete recepten zijn de wentelteefjes gemaakt van panettone. Handig als je na de feestdagen nog wat van het Italiaanse kerstbrood overhebt.

Dit recept komt uit:

LEES OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 4 eieren
  • 2 el mascarpone
  • 125 ml melk
  • 300 g panettone (of pandoro) in 8 gelijke stukken
  • 50 g boter
  • 1 tl olijfolie
  • 50 g granaatappelpitjes
  • poedersuiker om te bestuiven

Preparation

  • 1Klop de eieren los in een schaal en roer de mascarpone en melk erdoor tot er een glad mengsel ontstaat.
  • 2Doop 4 plakken panettone in het eiermengsel en laat ze 1 minuut weken. Doe de helft van de boter en een halve theelepel olie in een grote koekenpan op laag vuur.
  • 3Draai de plakken panettone in het eiermengsel om en laat ze aan de andere kant 1 minuut weken. Het brood moet dan genoeg eimengsel hebben opgezogen en de boter in de koekenpan zal nu gesmolten zijn.
  • 4Zet het vuur hoger, leg de geweekte plakken panettone in de koekenpan en bak ze 1 minuut per kant, zodat de met ei doortrokken plakken goudgeel en deels gebruind zijn. Laat intussen de andere vier plakken in het eimengsel weken.
  • 5Schap de eerste lading panettonewentelteefjes uit de pan op een grote schaal, doe de rest van de boter en olie in de koekenpan en bak de tweede lading net zoals je de eerste hebt gemaakt.
  • 6Bestrooi de plakken wanneer ze gebakken en wel op de schaal liggen met granaatappelpitjes en bestuif ze dik met poedersuiker.