Terug naar overzicht
Il Ghiottone Umbrie overnachten

Slapen met smaak bij Il Ghiottone in Umbrië

Twaalf jaar lang werkte het Deense koppel Lisbeth en Thomas als chef in een Italiaans restaurant en enoteca in Kopenhagen. De liefde voor de Italiaanse keuken was echter zó groot, dat ze twee enkeltjes naar het pittoreske Todi in Umbrië kochten.
Daar, op de top van een groene heuvel, toverden ze een achttiende-eeuws landhuis om tot een schitterende B&B, Il Ghiottone, met respect voor de originele details. Zo zijn de balkenplafonds en de gewelfde plafonds bewaard gebleven en hebben ze veel hout hergebruikt. De villa heeft zodoende haar rustieke, Italiaanse karakter behouden, maar mét een vleugje Scandinavië. Denk aan lichte kamers, met het typische design uit het hoge noorden en comfortabele meubels. Een sfeervolle, maar rustgevende combinatie dus. Leuk om Lisbeth en Thomas zelf een keer te bezoeken.

Liefde voor eten

Inmiddels wonen Lisbeth en Thomas al bijna dertien jaar samen met hun grote liefde: een tuin waaruit je zo smaakvolle groenten en fruit plukt. Daarnaast zijn ze dol op de delicatessen die in de regio worden geproduceerd. Ze koken dagelijks met verse producten van eigen grond en uit de omgeving, en serveren elke ochtend een verrukkelijk ontbijt op hun panoramisch terras. Maar daar blijft het niet bij: om hun gasten te inspireren en inzicht te geven in de wondere wereld van de Italiaanse keuken, geven de Deense chefs het hele jaar door kooklessen. Daarnaast organiseren ze uitjes naar lokale wijnhuizen, kaasmakers en truffeljachten. En de naam van hun B&B annex kookschool? Il Ghiottone Umbro, oftewel: de Umbrische veelvraat. ilghiottoneumbro.com
IlGhiottone overnachten en koken in Umbrie
Bekijk de prachtige foto’s in De Smaak van Italië editie 1 maart|april 2023, blader door het magazine of bestel dit nummer direct los.
001-Cover_ed1_2023 voorjaar

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Rob Landeweerd en Jeroen Macco bouwen én verhuren met hun bedrijf Special Umbria prachtige vakantiehuizen in Umbrië, Le Marche en op Sicilië.

Dit vinden wij de meest bezienswaardige dorpjes in het midden van de Laars.

Perugia, de hoofdstad van Umbrië, is prachtig. In 24 uur kun je een goed idee krijgen van de stad. We geven je tips wat te doen!