Terug naar overzicht
advItalia

Advitalia makelaar in Italië

Realiseer jouw Italiaanse woondroom 

Het moment is gekomen om jouw Italiëplannen concreet uit te werken maar je weet niet direct waar en hoe te beginnen… Dan ben je bij Advitalia op het juiste adres. Ons team van geregistreerde makelaars, juridisch deskundigen, toerisme-professionals en marketingspecialisten begeleiden en adviseren je om de weg van droom naar werkelijkheid vlot te laten verlopen.

Als erkend aankoopmakelaars vertegenwoordigen wij enkel de belangen van onze cliënt, de koper. Deze werkwijze is uitzonderlijk in Italië waar makelaars als tussenpersoon optreden en dus door zowel de koper als de verkoper betaald worden. Dit is bij ons niet het geval !

Let op: Het is van belang om van bij aanvang een duidelijke keuze te maken: wens jij als koper vertegenwoordigd te worden door een Nederlandstalig aankoopmakelaar die enkel jouw belangen behartigt en je dossier van A tot Z opvolgt, dan dienen alle contacten met de verkopende makelaar via Advitalia te gebeuren.    

Wij werken eenvoudigweg aan een uurloon van 50 euro en niet zoals de klassiek Italiaanse makelaar die een commissie van gemiddeld 3 à 4 %  op de aankoopprijs vraagt aan zowel koper als verkoper. Voor een aantal zaken wordt gewerkt met vaste tarieven (zie advitalia.be/praktisch).

Wel rekenen we bij aankoop een vergoeding van 10% (met een minimum van 1% van de koopprijs en ondergrens van 1000 euro) op het prijsverschil tussen de vraagprijs en het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning wordt gekocht. Stel dat de vraagprijs 275.000 euro is en de aankoopprijs bedraagt 240.000 euro (35.000 euro minder) dan rekenen we 3.500 euro als commissie in plaats van de 7.200 euro die een Italiaanse makelaar zou ontvangen hebben van de koper.

Wens je meer informatie betreffende onze werkwijze, neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons via email (info@advitalia.be) of GSM/Whatsapp 00393804728385 

Onze websites: 

Advitalia: https://www.advitalia.be/ Vastgoedportaal: https://www.huizenjachtitalie.com/ 

natascha AdvItalia
Marissa AdvItalia
advItalia

Als je je droomhuis gevonden hebt

Wat te doen nadat je de droomwoning gevonden hebt en de beslissing gevallen is. Dan moet er een bod opgemaakt worden. Belangrijk om weten is dat in Italie ook een mondeling aanvaard bod juridisch bindend is, dus een handshake kan volstaan om reeds een definitieve aankoop te hebben gedaan. In deze video geven we meer uitleg over het schriftelijke bod.