Terug naar overzicht

Dit zijn de allerhipste buurtjes in Rome, Bologna, Milaan en Florence

De beste manier om een stad te leren kennen is om buiten de gebaande toeristische paden te treden. Zo vang je een glimp op het alledaagse leven en de verborgen plekken. Als je voorbij de ruïnes in Rome of de dom in Milaan kijkt, dan vind je de leukste cafés, galeries, fijne restaurants en levendige marktjes.

Partnership – De Smaak van Italië samen met ENIT

Ostiense in Rome
Zo is de wijk Ostiense net ten zuiden van het centrum in Rome een aanrader. Ooit was het een buurt vol industrie, nu is het een plek met trendy bars, street art, concerten en evenementen en historische bezienswaardigheden zoals de basiliek Sint-Paulus buiten de Muren, de piramide van Cestius en het protestantse kerkhof, onder meer de laatste rustplaats van beroemde dichters als Shelley en Keats.

Isola in Milaan
In Milaan is Isola (eiland) de coolste wijk, vlakbij het treinstation Milano Porta Garibaldi. Dankzij de wereldtentoonstelling Expo 2015 is er destijds een hele nieuwe buurt – Porta Nuova – gebouwd. Tegenwoordig is het een populaire ontmoetingsplaats met gezellige barretjes, uitgaansgelegenheden en moderne gebouwen (zoals de Bosco Verticale, Torre Solaria en Unicredit toren) die de skyline van Milaan compleet hebben veranderd.

bosco verticale stefano boeri

Oltrarno in Florence
In Florence is Oltrarno (dat simpelweg ‘aan de overkant van de Arno’ betekent) een van de leukste buurtjes van dit moment. Dit gebied aan de linkerzijde van de rivier de Arno maakt onderdeel uit van het historische centrum van Florence, vol kunstenaarswinkeltjes, trendy restaurants en niet in de laatste plaats de ruime stadsparken en monumenten, zoals de Boboli en Bardini tuinen, het Palazzo Pitti en de Basilica di Santo Spirito.

Bolognina in Bologna
In Bologna is het Bolognina district – net achter het centraal station en van oorsprong een arbeiderswijk – de favoriete plek voor hipsters, studenten en muzikanten. Dat komt door de multiculturele sfeer en een bruisend nachtleven: in de buurt vind je talloze barretjes, cafés en street art.

BACK ON TRACK
Italië is back on track! We mogen weer naar de Laars en proeven van alles wat Italië te bieden heeft: van de historische cultuurschatten via de muziek en het lekkere eten tot de prachtige natuur. Koop het nieuwste magazine in onze webshop (nu zonder verzendkosten!) of in een winkel bij jou in de buurt.

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste reisinformatie en tips, volg ons op Facebook!

Beeld: Sofie Delauw, Liselotte van Leest