Terug naar overzicht
Manarola

Deze 8 charmante dorpjes in Italië zijn zeker een bezoek waard

Italië heeft veel mooie dorpjes, maar deze 8 charmante dorpjes zijn volgens ons echt een bezoekje waard.

1. Ostuni

Ostuni Italië

Ostuni wordt ook wel het witte stadje (‘la città bianca‘) genoemd en ligt in de regio Puglia. Het stadje ligt op een heuvel en steekt af tegen de groene omgeving. Omdat Ostuni ooit zonder enig plan gebouwd is, is het een doolhof van steegjes, trappen en doodlopende straatjes. Vanaf het centrum heb je een prachtig uitzicht. Leuk weetje: de bewoners van Ostuni zijn verplicht om hun huis elk jaar wit te schilderen.

2. Manarola

Manarola

Manarola staat bekend om haar prachtige gekleurde huisjes. Dit vissersdorpje is het oudste plaatsje van de Cinque Terre, en misschien ook wel het meest romantische. Kijk niet gek op als je een andere taal hoort, in Manarola wordt namelijk nog het Manarolese dialect gesproken.

3. Menaggio

Dit bericht bekijken op Instagram

#menaggio #comolake #lagodicomo #lombardia #igerslombardia #italiainunoscatto
#lakescape #lakecomoexperience

Een bericht gedeeld door giuseppe cerro (@giuseppecerro) op


Dit prachtige dorpje aan het Comomeer is een populaire bestemming voor toeristen. Het is een typisch Italiaans plaatsje met houten luikjes. Je kan hier prachtig over de boulevard lopen, dit is vooral ’s avonds erg romantisch.

4. Belluno

Belluno ligt tussen de prachtige pieken van de Dolomieten in. Vanaf Belluno heb je een prachtig 360 graden uitzicht. In het oude centrum vind je veel gebouwen en paleizen uit de Renaissance. In de winter is het een perfecte bestemming voor je skivakantie.

5. Alberobello

Alberobello

Het oude centrum van Alberobello staat vol met witte ronde huisjes (trulli) die verbonden worden door kronkelige straatjes. Het unieke plaatsje voelt eerder aan als een sprookjespark dan als een stadje in Italië. Een Trullo is het typische puntdakhuisje van de regio Puglia, maar de meeste vind je in Alberobello.

6. Cefalù

Cefalù is een charmante plaats in Sicilië, het is het decor voor vele scenes van de film Cinema Paradiso. Het is een oud vissersplaatje, en nog steeds liggen hier kleine vissersboten op het strand. Waar je overigens ook erg goed kan zwemmen. Neem vooral een kijkje bij de prachtige kathedraal, die staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst.

7. Positano

Positano

Positano is net als Manarola een kleurrijk dorpje dat tegen de rotsen aan is gebouwd. De brede boulevard langs de kust lijkt haast de enige weg te zijn, want verder zijn er bijna alleen maar trappen te zien die je naar het bovenste puntje van Positano brengen. Er is maar één weg die begaanbaar is met een voertuig.

8. La Maddalena

De Maddalena Archipel is een eilandengroep en ligt ten noorden van Sardinië. Het grootste eiland is La Maddalena en is makkelijk te bezoeken met de boot. Drie van de eilanden van de archipel zijn bewoond, namelijk La Maddalena, Caprera en Santa Maria.

LEES OOK: