Terug naar overzicht
isola di loreto italie

Ken je deze 9 sprookjesachtige plekken in Italië al?

In Italië zijn natuurlijk vele mooie plekken te vinden, maar deze negen locaties zijn echt sprookjesachtig.

1. Castello Scaligero, Lago di Garda
Castello Scaligero, Lago di Garda
Dit prachtige kasteel is gebouwd tussen 1200 en 1500. Er is een interessant museum over het Gardameer en je hebt een prachtig uitzicht over het meer. In de 20ste eeuw werd het geschonken aan de staat en staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst.

2. Val d’Orcia, Toscane
Val d'Orcia Toscane
Onder de rook van Siena ligt Val d’Orcia. Het klassieke beeld van Toscane wordt hier werkelijkheid. Eind van de middag kleuren de heuvels letterlijk goud en maak je hier de mooiste foto’s.

3. Tuinen van Bomarzo, Viterbo, Lazio
Tuinen van Bomarzo
Dit oude park uit 1552 wordt ook wel het park der monsters genoemd. Overal zie je grote stenen beelden die begroeid zijn met mos. Reuzen konijnen, vliegende paarden en een vrouw met drakenstaarten als benen, je kunt het zo gek niet bedenken of er staat een beeld van.

4. Alberobello, Puglia
Alberobello, Puglia
In dit prachtige dorpje in Puglia staan honderden Trulli. Het oude centrum van het dorp staat er vol met de witte ronde huisjes die verbonden worden met kronkelige straatjes. Een Trullo is het Typische bouwwerk van de Zuid-Italiaanse steden, maar de meeste vind je hier in Alberobello.

5. Isola di Loreto, Lake Iseo

Dit bericht bekijken op Instagram

Isola di Loreto, Lombardia. La piccola isola di Loreto si trova a nord di Monte Isola, di fronte a Carzano. Ora di proprietà privata, è abitata da molti secoli. Gabriele Rosa vi notò “ruderi di mura e di due torricelle quadrate”, che sono i resti di antiche fortificazioni. Alla fine del XV sec. l’isola diventò proprietà delle Suore di S.Chiara, che erano parte del monastero di Brescia, facendo così erigere un convento. Nel 1910, era già stato costruito un castello in stile neogotico dal cav. Vincenzo Richieri, che intorno ad esso aveva fatto crescere un magnifico parco di conifere, con il porticciolo e due torricelle. Da un’insenatura con due torrette faro, si risale alla villa che ha una pianta rettangolare ed è alta due piani. (Foto: @t.evelin93 )

Een bericht gedeeld door Bellezze Italiane (@bellezze_italiane2018) op

Dit charmante eilandje ligt in het Iseomeer vlak bij Bérgamo in de regio Lombardije. Het voordeel van het Iseomeer, is dat het hier veel rustiger is dan bij het Como- of het Gardameer. Isola di Loreto kun je helaas niet bezoeken, maar het is prachtig om te zien tijdens een boottocht over het meer.

6. Lago di Carezza, Zuid Tirol


Dit bergmeer ligt verscholen tussen de Italiaanse Dolomieten. Het meer heeft de mooiste kleuren, door de verschillende manieren van lichtinval lijkt het meer soms van kleur te veranderen. Het kristalheldere water wordt omringt door naaldbomen, wat zorgt voor een prachtig plaatje.

7. San Cassiano, Dolomieten


San Cassiano is een prachtig dorpje omgeven door de hoge pieken van de Dolomieten. In de winter heb je er uitzicht op de mooiste besneeuwde toppen en stap je zo in de skilift. In de zomer kan je er genieten van de prachtige alpenweiden.

8. Cascate delle Marmore, Umbrië


Deze prachtige waterval is met 165 meter de grootste kunstmatige waterval ter wereld. Het bijzondere aan de waterval is dat hij aan- en uitgezet kan worden.

9. Giardino di Ninfa, Lazio


Deze prachtige tuin is rond 1920 aangelegd tussen de prachtige ruïnes van het vestingstadje Ninfa. De planten overwoekeren de oude gebouwen, en veroorzaken de mooiste doorkijkjes. Romantischer dan dit wordt het niet.

LEES OOK: