Terug naar overzicht
koffietentjes in Bari

Citytrip: de leukste koffietentjes van Bari

De Smaakredactie selecteert in CITYTIPS iedere week de beste tips voor weekendjes weg in de hele Laars: van Milaan tot Lecce en van Turijn tot Palermo. Dit keer selecteerden we de leukste koffietentjes van Bari!

Fotografie: Matteo Carassale & Chantal Ariëns

De leukste koffietentjes in Bari

1) Bacio di Latte

Letterlijk vertaald betekent Bacio di Latte ‘Melkkusje’. In dit lichte zaakje staan de prachtigste taarten uitgestald. Je vindt hier echt van alles: gebak, ijs, koffie, cupcakes en verse broodjes voor een goede brunch. Ga voor meer informatie alvast naar de website. Via Sparano 13.

koffietentjes in Bari

2) Mozart Caffè

Dit barretje is ’s ochtends regelmatig stampvol. Veel locals maken hier een stop om even op te ontbijten en van de goede cappuccino te nippen. Ook tijdens de lunch staan hier veel druk gebarende Italianen met volle teugen te genieten van hun pauze. Via Melo 139. 

3) Avamposto

Volgens velen heeft dit tentje de allerbeste koffie van Bari. Ook wordt het aardige en superpersoonlijke personeel meer dan eens geroemd. Do we need to say more? Proef en oordeel zelf! Via Raffaele de Cesare 8. 
koffietentjes in Bari

4) Veronero Caffè

Veronero Caffè staat bekend om zijn goede service en sympathieke personeel. Je kunt hier naast goede koffie en lekkere dolci ook terecht voor cursussen en lezingen. Zo werd er afgelopen maand een lezing gegeven over de geschiedenis van koffie. Hou de website in de gaten voor meer updates over interessante cursussen dit najaar. Via Nicolò Piccinni 81.

5) Martinucci

Sinds 1950 proef je hier allerlei lokaal lekkers, vergezeld van goede koffie. In het keukentje van de eigenaar, Rocco Martinucci die het vak leerde van vader Giovanni, komen al jarenlang culinaire tradities uit onder andere Venetië, Sicilië en Napels samen. Vergeet niet van de taarten te proeven! Piazza Mercantile 80

koffietentjes in Bari
Ga je binnenkort naar Bari en wil je graag nog meer tips?