Terug naar overzicht
Film Ferrari

De langverwachte film over het leven van Enzo Ferrari is er ein-de-lijk!

De film Ferrari ging in september tijdens het Filmfestival van Venetië in première en kreeg na afloop een applaus van 7½ minuut: onze verwachtingen liggen hoog. Nu is de film over Enzo Ferrari’s leven dan eindelijk in Nederland te zien en kunnen we ons eigen oordeel vellen.

Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1957, tijdens een turbulente periode in het leven van Enzo en zijn vrouw Laura. Hun succesvolle bedrijf, dat ze tien jaar geleden hebben opgebouwd, dreigt failliet te gaan en ze rouwen om de dood van hun zoon Dino. Als laatste redmiddel besluiten Enzo en zijn coureursteam mee te doen aan een historische race: de Mille Miglia, die hen duizend mijl door Italië zal voeren.
Ferrari film bioscoop

Bekijk de trailer

De trailer wekt hoge verwachtingen: huwelijksstrubbelingen, brullende auto’s en een compleet getransformeerde Adam Driver met Italiaans accent. De trailer van film Ferrari is hieronder te bekijken. De film draait vanaf 25 januari in de bioscoop.

Win filmkaarten

Maak in de week van 24 tot 30 januari 2024 kans op kaarten. We geven 2x 2 kaarten weg voor deze film! Hoe winnen? Reageer op onze free gift post op Instagram Met wie wil jij deze film bezoeken?

Dit artikel is een samenwerking. 

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees ook:

Mysterie, spanning en een prachtig decor. De nieuwe film A Haunting in Venice is het derde deel in een reeks moordmysteries van Hercule Poirot.

Met de film Il sol dell’avvenire keert regisseur en acteur Nanni Moretti terug naar zijn grote liefdes: Rome en cinema. Nu te zien!

Film L’immensità met superster Penélope Cruz speelt zich af in het Rome van de jaren zeventig. We volgen moeder Clara, gevangen in haar huwelijk.