Terug naar overzicht
magazine De Smaak van Italie

Ik Vertrek, dit lees je in het nieuwe magazine

Jaarlijks vertrekken tientallen Nederlanders naar Italië om een B&B te beginnen. Bij de één wordt het een daverend succes, de ander staat drie jaar later nog te klussen aan een half vervallen ruïne. Reden genoeg voor een uitgebreide special in het nieuwe magazine en nog veel meer… Dit lees je allemaal in de nieuwe editie van De Smaak van Italië.

Blader door het nieuwe magazine

Ik Vertrek

Elk jaar vertrekken er vele gelukszoekers naar Italië. Wij spreken 4 ervaringsdeskundigen die ook deelnamen aan het populaire tv-programma Ik Vertrek.

De familie Boerkamp

Met vier keer een deelname aan het tv-programma Ik Vertrek zijn Bionda en Alwin Boerkamp en hun drie kinderen een soort bekende Nederlanders geworden. In 2006 verruilden ze Twello voor het Italiaanse Montefiore dell’Aso en in 2020 verkasten ze van het binnenland van Le Marche naar de kust voor een miljoenenproject. Hoe krijgen ze dat elke keer voor elkaar?

Leven in Amsterdam en op Sicilië

‘Ik had een droom om zelf een huis te bouwen op een plek waar het lekker weer is, niet te ver weg van mijn familie en vrienden in Nederland’. Jasmijn Vonsée (29) verbouwde zelf een huis op Sicilië en woont daar nu het grootste deel van het jaar. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen en hoe bevalt dat?

Eat the Street Turijn

Als er één plek zich de culinaire hotspot van Italië mag noemen dan is het wel Turijn. In de Noord-Italiaanse stad lopen ze voorop in foodtrends, schenken ze de beste wijnen en is de liefde voor (eerlijk) eten enorm. Wij delen de lekkerste adressen.

Ontdek Noto en Marzamemi

Marzamemi veranderde in de voorbije eeuw van verlaten vissersdorp in een van de meest schilderachtige stukjes Sicilië. Het nabijgelegen Noto heeft met haar barokke paleizen een grote aantrekkingskracht op iedereen die houdt van schoonheid. We verzamelden onze beste tips op dit zuidelijke puntje van Sicilië.

Eenpansgerechten van Donna Hay

Minimale inspanning voor een maximale smaak. Dat is wat je wilt als je een eenpansgerecht maakt. Kookboekenauteur Donna Hay weet precies hoe dat moet.

Toscaanse villa’s van familie De’ Medici


Wij nemen je mee naar drie bijzondere buitenverblijven van de familie De’ Medici in de heuvels van Toscane.

Bestel jouw exemplaar

Bestel jouw exemplaar heel eenvoudig in onze webshop reserveren via de button hieronder en krijg ‘m makkelijk thuisbezorgd!

Abonnee worden kan natuurlijk ook! Dan ontvang je de leukste Italië-inspiratie automatisch thuis.

Bekijk ook:

Fotografie: Sofie Delauw, Liselotte van Leest, Living Inside