Terug naar overzicht
kaart italie

Kaart van Italië

Hier vind je een overzicht van diverse  kaarten van Italië. We hebben de kaarten onderverdeeld naar onderwerp. Zo bieden we een kaart van de 20 regio’s, een kaart van de verschillende provincies, een kaart met alle Unesco-gebieden en een handige routekaart met de diverse autoroutes naar Italië via Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

De verschillende kaarten van Italië

Kaart met alle Unesco gebieden Italië

Italie kent bijna 60 locaties met een toekenningen van Unesco Wereld Erfgoed. Bijzondere plekken dus die de moeite van het bezoeken waard zijn. Deze kaart helpt je om de voor jou meest interessante locaties te vinden in de buurt van je vakantiebestemming.

Zo werkt deze kaart
Klik op het pijltje linksboven in het kaartje voor het volledige overzicht. Klik je op een blauwe stip op het kaartje dan krijg je van iedere locatie extra informatie.

Routekaart met de auto naar Italië

Reizen naar Italië met de auto, dat is hoe de meesten van ons op vakantie gaan. Daarom hebben we hier de beste routes via  Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk voor je verzameld. De autoroutekaart met de auto vind je verderop in dit artikel.

Reizen naar Italië met de auto is goed op een relaxte manier te doen. Want of je nu via Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland of bewust via een omweg door Frankrijk naar de Laars koerst; onderweg vind je, als je er even de tijd voor neemt de mooiste plekken waar je met alleen de eindbestemming voor ogen misschien volledig aan voorbij zou razen. Zoek je uitgebreide informatie over reizen met de auto naar Italië inclusief tips voor overnachtingen, kijk dan hier.

Met de auto via Duitsland naar Italië.
De volgende drie routes door Duitsland worden het meest gereden:

  1. Rechtsrheinisch richting Oostenrijk: Arnhem, Keulen, Frankfurt/Wurzburg, München via Innsbruck en de Brennerpass of A7 Ulm voor de Fernpass.
  2. Linksrheinisch richting Oostenrijk: Venlo, Koblenz, Karlsruhe, Stuttgart/Ulm, München of A7 (richting Ulm).
  3. Linksrheinisch richting Zwitserland: Venlo, Koblenz, A6 Karlsruhe, Freiburg

Met de auto via Frankrijk naar Italië.
Zeker als je bestemming Ligurië of Piemonte is, is een route via België naar Frankrijk aan te raden. Meestal rijd je dan via Reims of Nancy en Dijon.
De zonnige Autoroute du Soleil brengt je in ieder geval in de juiste sfeer naar je Italiaanse eindbestemming.

Met de auto via Oostenrijk naar Italië.
Of je via Oostenrijk of Zwitserland naar Italië reist, is afhankelijk van waar je in de Laars moet zijn. Ga je naar Le Marche of andere bestemmingen aan de oostkust van Italië? Dan kun je ervoor kiezen via Oostenrijk te rijden. Voor een route naar het Gardameer zijn zowel Oostenrijk als Zwitserland geschikt. Ga je naar de noordkant van het Gardameer (Riva del Garda, Castalleto en Bardolino), dan is Oostenrijk de snelste optie. Als je bestemming de zuidkant van het meer is (Salò, Peschiera) dan reis je met de auto het beste via Zwitserland.

Beide routes staan in ieder geval garant voor spectaculaire uitzichten met besneeuwde bergtoppen.

Via Zwitserland naar Italië.
Is je bestemming in Italië de regio Aosta, Toscane, Milaan, het Lago Maggiore of Comomeer. Dan is de route viaDuitsland en Zwitserland je beste en snelste optie

Hoe gebruik je deze kaart?
Klik op het pijltje in de linkerbovenhoek van het kaartje. Je ziet dan een overzicht van de meest gereden routes. Als je klikt op een route ontvouwt zich de route met mogelijke tussenstops.  Naast de routes is ook een overzichtje opgenomen met de locaties van de tunnels.

Provinciekaart Italië

Op deze kaart vindt je makkelijk en overzichtelijk alle provincies van Italië.

Italië kent 20 regio’s die zijn onderverdeeld in 103 provincies. In totaal zijn er 103 provincies die je kan herkennen aan hun tweeletterige afkorting. De provincies zijn vervolgens weer onderverdeeld naar gemeenten (comune). In het onderstaande kaartje vind je een compleet overzicht van alle provincies per regio.

provincie kaart italie

Regio kaart Italië, met gratis toegang tot handige informatie!

Op deze regiokaart vind je een handig overzicht van alle twintig regio’s die Italië telt. Gerichte en specifieke informatie vind je die hier heel eenvoudig. Iedere regio is namelijk aanklikbaar waarmee je toegang krijgt  tot onze database met door de redactie van magazine De Smaak van Italië samengestelde toeristische informatie. Je vindt er reisinfo, overbezienswaardigheden, steden in de buurt suggesties, tips voor restaurants, leuke plekken om te slapen en nog heel veel meer. 

Hoe gebruik je deze interactieve kaart?
Klik je de regio van je keuze aan en je komt direct op de regiopagina met alle toeristische informatie over dorpjes, steden en veel tips voor leuke plekken om te eten en te slapen.


Kaart met de oplaadpunten in Italië voor je hybride auto.

Ga je op vakantie naar Italië met een elektrische auto? Wij zochten voor je uit waar je je auto op kunt laden, zodat je niet stil komt te staan.

Het aantal laadpunten is in het buitenland soms nog vrij beperkt. Gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om je eindbestemming volledig elektrisch te bereiken. Het blijft belangrijk om in het land van bestemming na te gaan waar je kunt opladen. Kijk hier voor de oplaadpunten 

Kaarten met handige routes voor met de camper in Italië

Ga jij deze zomer Italië door met de Camper? Wij delen drie mooie camperroutes met fijne adressen om te eten, wat je kan zien en doen en waar je heerlijk kan overnachten. We hebben drie routes beschikbaar. Lees het hele artikel hier.