Terug naar overzicht

Naar Italië met een elektrische (hybride) auto? Hier kun je opladen

Ga je op vakantie naar Italië met een elektrische auto? Wij zochten voor je uit waar je je auto op kunt laden, zodat je niet stil komt te staan.

Het aantal laadpunten is in het buitenland soms nog vrij beperkt. Gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om je eindbestemming volledig elektrisch te bereiken. Het blijft belangrijk om in het land van bestemming na te gaan waar je kunt opladen.

3.000 oplaadpunten

Italië beschikt over ongeveer 3.000 oplaadpunten. De meeste vind je in het noorden en in de grotere steden. In het zuiden van de Laars wordt het wat lastiger, maar zelfs op de eilanden kun je je auto voorzien van stroom. Als je naar Sicilië rijdt, dan adviseren we je om via de E45 te rijden. Dit is namelijk (nog) de enige route waar op redelijke afstanden snelladers staan.

chargemap.com

Oplaadpunt vinden

Met de handige kaart van eafo.eu vind je makkelijk een oplaadpunt zodat je nooit stil komt te staan. Het kan zijn dat de laadpas die je in Nederland gebruikt niet werkt in het buitenland. Check dit altijd voor vertrek zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hypercharger

Op dit moment zijn er twintig Ionity-stations (zestien in het noorden staan en vier onder Rome) waar je sneller dan 50 kW kunt laden.

In het snellaadnetwerk van Italië komt wel verbetering. Vanaf eind 2022 opent laadexploitant Allego bij 11 stations zogenaamde hyperchargers van Tamoil. De meeste zullen pas in 2023 operationeel zijn. Op deze punten kun je je auto dan met een maximale laadsnelheid van 300 kW opladen.

Andere handige websites

Ook op enelx.com en chargemap.com vind je een kaart met daarop de laadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast kan Google Maps je goed helpen bij de zoektocht naar de dichtstbijzijnde laadpaal.

Overzichtskaarten Italië

Ben je op zoek naar andere handige overzichtskaarten van Italië? Check dan deze handige pagina.

Hier vind je een overzicht van diverse  kaarten van Italië. We hebben de kaarten onderverdeeld naar onderwerp. Zo bieden we een kaart van de 20 regio’s, een kaart van de verschillende provincies, een kaart met alle Unesco-gebieden en een handige routekaart met de diverse autoroutes naar Italië via Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Naar de overzichtskaarten van Italië. >>

Huur je liever een auto?

Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Reserveer ‘m direct via onderstaand formulier.

LEES OOK: