Terug naar overzicht

Naar Italië met een elektrische (hybride) auto? Hier kun je opladen

Ga je op vakantie naar Italië met een elektrische auto? Wij zochten voor je uit waar je je auto op kunt laden, zodat je niet stil komt te staan.

Het aantal laadpunten is in het buitenland soms nog vrij beperkt. Gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om je eindbestemming volledig elektrisch te bereiken. Het blijft belangrijk om in het land van bestemming na te gaan waar je kunt opladen.

3.000 oplaadpunten
Italië beschikt over ongeveer 3.000 oplaadpunten. De meeste vind je in het noorden en in de grotere steden. In het zuiden van de Laars wordt het wat lastiger, maar zelfs op de eilanden kun je je auto voorzien van stroom.

chargemap.com

Oplaadpunt vinden
Met de handige kaart van eafo.eu vind je makkelijk een oplaadpunt zodat je nooit stil komt te staan. Het kan zijn dat de laadpas die je in Nederland gebruikt niet werkt in het buitenland. Check dit altijd voor vertrek zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Andere handige websites
Ook op enelx.com en chargemap.com vind je een kaart met daarop de laadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast kan Google Maps je goed helpen bij de zoektocht naar de dichtstbijzijnde laadpaal.

Huur je liever een auto?
Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Reserveer ‘m direct via onderstaand formulier.

LEES OOK: