Terug naar overzicht
bruschetta antipasti

6x de fijnste eetadressen rond het Lago d’Orta in Piemonte

Piemonte. Land van de goede wijn. Barolo’s en Barbaresco’s komen hier uit de vruchtbare grond. Maar ook voor spijs is het goed toeven aan ‘de voet van de berg’.

Eetadressen rond Lago d'Orta

Wij tippen je de lekkerste plekken aan het Lago d’Orta. Of je er nu komt voor een goede borrelplank, een lekker ijsje of een uitgebreid diner.

1. Pane e Vino 

Dé plek waar je rond aperitivotijd aanschuift. Van de borrelplanken loopt het water je in de mond. Aan het gezellige Piazza Motta. Piazza Mario Motta 37, Orta San Giulio 

2. La Motta

De kaart is voor Italiaanse begrippen klein, maar het genieten groot. Wanneer je niet op het terras belandt, eet je binnen in kleine, romantische kamers. Via Caire Albertoletti 13, Orta San Giulio 

La Motta

3. Al Boeuc  

Groter dan een gemiddelde garage is Osteria Al Boeuc niet. Maar de sfeer – je dineert in een veertiende-eeuwse wijnkelder – is ongeëvenaard. Probeer de bruschetta met paddenstoel, radicchio en truffel of ga voor lokale vleeswaren en kazen met een goed glas rode wijn. Via Bersani 28, Orta San Giulio 

4. Villa Crespi 

Chef-kok Antonino Cannavacciuolo kookt hier de sterren van de hemel in de twee Michelinrestaurants die er gevestigd zijn. Na een weldadige maaltijd rol je zo door naar je hotelkamer. Sprookjesachtiger wordt het niet. Via Giuseppe Fava 18, Orta San Giulio

5. Trattoria Speranza 

Hoewel het etablissement er weinig sfeervol uitziet, maakt wat er op je bord verschijnt alles goed. In Omegna. Via Giuseppe Verdi 10, Omegna 

6. La Darbia

Het restaurant dat bij accommodatie La Darbia hoort is de moeite van een bezoek waard. Hier wordt niet met de trends, maar met de seizoenen gekookt. Via per Miasino, Vacciago 

Lekkere specialiteiten om te proberen:

Imperialine 
Loop bij een van de pasticcerie rondom het meer zeker naar binnen voor imperialine: koekjes gevuld met chocolade en hazelnoten. 

Fidighina 
Liefhebbers van vlees kunnen Orta San Giulio niet verlaten zonder geproefd te hebben van de specialiteit fidighina, varkenslever op smaak gebracht met zout, kaneel, suiker en witte wijn. 

Onze reizen naar dit gebied