De site waar Julius Caesar werd vermoord gaat in 2021 open voor publiek
Terug naar overzicht

De site waar Julius Caesar werd vermoord gaat in 2021 open voor publiek

Het Largo di Torre Argentina is een van de meest symbolische plekken in Rome. In 2021 gaat deze site open voor publiek.

Het Largo di Torre Argentina, dat tussen het Piazza Navona en het Capitool ligt, is vooral bekend als de plek waar Julius Caesar zo’n 2.000 jaar geleden werd vermoord.

Idus van maart
Op 15 maart in het jaar ’44 voor Christus werd Caesar 22 keer gestoken voor de deuren van het Theater van Pompeius in Rome. Deze dag, de Idus van maart (Ides of March), was een belangrijke religieuze dag in het oude Rome en stond bekend als de dag waarop schulden vereffend werden. Vanwege de aanslag op Julius Caesar werd deze dag berucht; dit betekende een keerpunt in de Romeinse geschiedenis.

Busstop
Tegenwoordig staat het Largo di Torre Argentina bekend om minder heroïsche activiteiten… Het is een locatie waar veel bussen stoppen en waar je overstapt op andere lijnen, en op de site is een opvangcentrum voor straatkatten gevestigd.

Bulgari
Nu heeft burgemeester Virginia Raggi een groot restauratie-project aangekondigd. De bedoeling is dat de historische site halverwege 2021 toegankelijk is voor toeristen. Het lokale modehuis Bulgari financiert het project. ‘Rome is altijd de grootste inspiratiebron voor Bulgari,’ vertelt de CEO aan Condé Nast Traveller. ‘Deze site heeft bijzonder veel waarde omdat het de oudste openlucht-site is in de stad.’

LEES OOK:

Bron: CN Traveller