Terug naar overzicht

Zo leuk was Little Italy 2018

In het eerste weekend van februari 2018 vond in de Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam Little Italy plaats.

Little Italy 2018

Drie dagen lang kon je je even helemaal onderdompelen in het echte Italiaanse leven. Niet alleen kwamen er heel veel Italianen naar Amsterdam om hun bijzondere producten, zoals parmaham, olijfolie, Italiaans speciaalbier, cannoli, de heerlijke koffie van Buscaglione (hét koffiemerk van Rome) en onder andere kazen te laten proeven, ook was er heel veel inspiratie op te doen voor een volgende reis door de Laars. Zo waren bijvoorbeeld de regio’s Abruzzo, Basilicata, Campanië, Friuli, Lazio, Ligurië, Lombardije, De Marken, Puglia, Sardinië, Sicilië, Toscane, Umbrië en de Veneto vertegenwoordigd.

Little Italy 2018

Wijn-experts Esmee Langereis en Robbert-Jan Ciggaar gaven wijnworkshops waarin geproefd kon worden van bijvoorbeeld de drie grote Italiaanse B’s: Barolo, Barberesco en Brunello. Daarnaast was er van alles te leren over de bijzondere regio’s Umbrië en Calabrië, olijfolie én kon je je tanden zetten in een van de duurste en delicaatste ingrediënten uit de Italiaanse keuken: truffel. Tussen de workshops door startte ieder uur een kookdemonstratie van gerenommeerde Italiaanse chefs in het Kooktheater. Zo namen Luigi Pucciano, Sarena Solari, Familie Pagliarini, Piera Selvatico en Nicoletta Tavella plaats achter het fornuis om de bijzonderste Italiaanse delicatessen te prepareren.

Omdat een Italiaans feestje geen écht Italiaans feestje is zonder muzikaal entertainment, was er ook allerlei Italiaanse muziek te horen. Variërend van aria’s van de operazangeressen Karin Timmerman en Lilian Tong tot de Italiaanse popliedjes van de uit-de-Marken afkomstige muzikant Stefano Fucili.

Wij kijken met heel veel plezier terug op ons succesvolle evenement en willen iedereen bedanken voor zijn/haar komst!
Ook bedanken wij al onze partners SelectCamp, Restaurant Roberto’s, Alfa Romeo, Steel Cucine, Consorzio del Prosciutto di Parma, Alitalia, Eliza was Here en Karakter wijnimport die het event mede mogelijk hebben gemaakt.

Graag tot Little Italy 2019!

Fotocredits: Kenzo Reeder