Terug naar overzicht
Livorno bezoeken

Dit wil je doen als je in de havenstad Livorno bent

Livorno ligt vlak onder Pisa, maar deze Toscaanse havenstad is zelf ook zeker een bezoek waard. We geven negen leuke tips die je kunt doen als je in Livorno bent.

Livorno bezoeken

Bezoek het oude fort

De oude vesting, Fortezza Vecchia, is ooit gebouwd om Livorno te verdedigen tegen vijandelijke invasies. Binnen de muren heb je een prachtig uitzicht op de grachten, de haven en de terracottadaken van de stad.

Doen in de haven van Livorno

Museo di Storia Naturale del Mediterraneo

Ontdek het leven onderwater in het Natuurhistorisch Museum. Naast een indrukwekkende verzameling walvisskeletten (een van bijna twintig meter lang), vind je een botanische tuin en een milieu-educatiecentrum. De familie ticketprijs (2 ouders + 2 kinderen) is €20. musmed.provincia.livorno.it

Onderwaterwereld in het aquarium

Nog een tripje onderwater maak je in het aquarium van Livorno, dat aan de Terazza Mascagni promenade ligt. In het aquarium vind je 33 tanks, een etage volledig gewijd aan insecten, amfibieën en reptielen en een bijzondere onderwatertunnel waar de vissen over je heen zwemmen. Een ideaal dagje uit als je met kinderen op vakantie bent in Toscane. acquariodilivorno.com
Acquario di Livorno

Vaar met een bootje door Quartiere La Venezia

Het Venetië-kwartier is een bijzondere wijk in het historische centrum van de stad. De wijk wordt, zoals de naam doet vermoeden, vergeleken met Venetië. Rondom de smalle kanalen, die in de zeventiende eeuw in opdracht van familie De’Medici zijn gegraven, is later een hele wijk gebouwd.

Doe een dagje Pisa

Ga vanuit Livorno zeker een dagje naar Pisa, want deze stad is zo veel meer dan alleen de wereldberoemde scheve toren. Dit zijn vijf tips voor een dagje Pisa.
Livorno doen

Boulevard Terrazza Mascagni

Terrazza Mascagini is een charmante boulevard met opvallende zwart-witte tegels. Terrazza Mascagni bruist het hele jaar door, op een warme zomeravond ga je voor een passeggiata.

Eet cacciucco aan de kust

In Livorno kan een bordje met zeevruchten niet ontbreken. Cacciucco is een lekkere vissoep met tomaten en peterselie. Geen fan van vis? Andere Livoornse specialiteiten zijn lam en wildzwijn.

Bezoek de traditionele markt

De traditionele markt van Livorno bevindt zich in een negentiende-eeuws gebouw. Je vindt er meer dan tweehonderd kraampjes en winkels. Zelfs als je geen boodschappen doet, is het een leuk uitje. Gesloten op zondag.

Naar het strand

Hoewel Livorno niet bekendstaat als badplaats, kun je er zeker een dagje naar het strand. Voor een kleine vergoeding heb je toegang tot kleine zandstranden, beschutte zwemplekken, ligstoelen en parasolverhuur.
Zwemmen in Livorno
Beeld aquarium: acquariodilivorno.com

Beeld Sofie Delauw

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Bestel deze nieuwste editie nu tijdelijk zonder verzendkosten én je ontvangt hem tegelijk met de abonnees in huis!

Onze fotograaf Sophie ging op ontdekking en portretteerde tien Livornesi en delen hun leukste plekken.

De Smaak zocht de tien mooiste wateren voor je uit om in het wild te zwemmen in Italië. Zonder dat daar een druppel chloor aan te pas komt.