9x dit wil je doen als je in de havenstad Livorno bent
Terug naar overzicht

9x dit wil je doen als je in de havenstad Livorno bent

Livorno ligt vlak onder Pisa, maar deze Toscaanse havenstad is zelf ook zeker een bezoek waard. Dit zijn 9 dingen die je wilt doen als je in Livorno bent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lidia (@iomedesimastessa) op

1. Bezoek het oude fort
De oude vesting, Fortezza Vecchia, is ooit gebouwd om Livorno te verdedigen tegen vijandelijke invasies. Binnen de muren heb je een prachtig uitzicht op de grachten, de haven en de terracottadaken van de stad.

2. Museo di Storia Naturale del Mediterraneo
Ontdek het leven onderwater in het Natuurhistorisch Museum. Naast een indrukwekkende verzameling walvisskeletten (een van bijna 20 meter lang), vind je een botanische tuin en een milieu-educatiecentrum. De familie ticketprijs (2 ouders + 2 kinderen) is 20 euro. musmed.provincia.livorno.it

3. Onderwaterwereld in het aquarium
Nog een tripje onderwater maak je in het aquarium van Livorno, dat aan de Terazza Mascagni promenade ligt. In het aquarium vind je 33 tanks, een etage volledig gewijd aan insecten, amfibieën en reptielen en een bijzondere onderwatertunnel waar de vissen over je heen zwemmen. Een ideaal dagje uit als je met kinderen op vakantie bent in Toscane. acquariodilivorno.com

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elisa Orlando (@piccinaccia) op

BEKIJK OOK: reisaanbieding 8-daagse autorondreis langs de hoogtepunten van Toscane

4. Vaar met een bootje door Quartiere La Venezia
Het Venetië-kwartier is een bijzondere wijk in het historische centrum van de stad. De wijk wordt, zoals de naam doet vermoeden, vergeleken met Venetië. Rondom de smalle kanalen, die in de 17e eeuw in opdracht van familie De’Medici zijn gegraven, is later een hele wijk gebouwd.

5. Doe een dagje Pisa
Ga vanuit Livorno zeker een dagje naar Pisa, want deze stad is zo veel meer dan alleen de wereldberoemde scheve toren. Dit zijn 5 tips voor een dagje Pisa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tuscany! 💛 We love our country, we love our land! ☀️ . Follow @imagesoftuscany for the best pictures in #tuscany ❤️ . 📸 by@domenicolorenzoni

Een bericht gedeeld door ImagesOfTuscany (@imagesoftuscany) op

6. Boulevard Terrazza Mascagni
Terrazza Mascagini is een charmante boulevard met opvallende zwart-witte tegels. Terrazza Mascagni bruist het hele jaar door, op een warme zomeravond ga je voor een passeggiata.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Santa Panza (@santapanza) op

7. Eet cacciucco aan de kust
In Livorno kan een bordje met zeevruchten niet ontbreken. Cacciucco is een lekkere vissoep met tomaten en peterselie. Geen fan van vis? Andere Livoornse specialiteiten zijn lam en wildzwijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Tuscany (@visittuscany) op

8. Bezoek de traditionele markt
De traditionele markt van Livorno bevindt zich in een 19e-eeuws gebouw. Je vindt er meer dan 200 kraampjes en winkels. Zelfs als je geen boodschappen doet, is het een leuk uitje. Gesloten op zondag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Veronika Milisova (@veronikamlsv) op

9. Naar het strand
Hoewel Livorno niet bekendstaat als badplaats, kun je er zeker een dagje naar het strand. Voor een kleine vergoeding heb je toegang tot kleine zandstranden, beschutte zwemplekken, ligstoelen en parasolverhuur.

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: acquariodilivorno.com en musmed.provincia.livorno.it