Terug naar overzicht
Reisreportage Liselotte

Dit zijn de 8 mooiste, best verborgen stranden van Italië

De Italiaanse kust is prachtig, maar waar vind je de mooiste stranden? Dit zijn de acht best bewaarde ‘geheime’ stranden in de Laars.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alberto Marzi | Riccione | (@albertomarzi72) op


1. Riserva Vendicari | Sicilië
Riserva Vendicari ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland Sicilië. Dit prachtige strand vind je in het gelijknamige natuurreservaat en is alleen te voet bereikbaar. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de branding. Met een beetje geluk spot je hier flamingo’s!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Parco Regionale della Maremma (@parcomaremma) op


2. Parco Naturale di Maremma | Toscane
Ook Parco Naturale di Maremma is een natuurpark. Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen, dit zorgt ervoor dat het strand nooit superdruk kan zijn. Honden zijn in dit park niet toegestaan. Als je met je hond naar het strand wilt in Toscane kies dan voor Cala Violina a Scarlino kiezen (zie nr. 9).

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Foto della Sardegna (@sardiniaphotos) op

3. La Pelosa | Sardinië
Sardinië staat bekend om haar mooie baaitjes, waarom dat zo is, maakt La Pelosa weer duidelijk. Met wit zand en turquoise water is La Pelosa echt een plaatje. La Pesola wordt goed gevonden door toeristen, dus het liefst ga je hier buiten het hoogseizoen naartoe.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gigi Lib (@gigilib) op

4. Capo Vaticano | Calabrië
Capo Vaticano is wat lastig te vinden, maar dat maakt het alleen maar mooier. Hierdoor is het over het algemeen een stuk rustiger dan op andere stranden. Je hebt prachtig uitzicht op het eiland Sicilië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Piero Mammarella (@mammix79) op


5. Punta Aderci | Abruzzo
Het strand Punta Aderci is een goed bewaard geheim. Na een kleine wandeling tref je een klein kiezelstrand aan met prachtig uitzicht op een Trabocco. Hoewel het een kiezelstrand is, is het een van de mooiste stranden van het land. De Costa dei Trabocchi is bijzonder; mis dit niet als je de regio Abruzzo bezoekt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tury (@turytrip) op

6. Spiaggia dei Conigli | Lampedusa
Eerlijk is eerlijk, het is hier niet altijd even rustig. Maar dat neemt niks weg van de schoonheid van dit strand. Het eiland Lampedusa ligt een heel stuk onder Sicilië, maar hoort officieel nog bij Italië. Het eiland behoort samen met Linosa en Lampione tot de Pelagische eilanden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Piero Mammarella (@mammix79) op

7. La Secca di Maratea | Basilicata
Ook La Secca is een kiezelstrand, maar daarom niet minder mooi. Het strand ligt in de regio Basilicata en is heerlijk rustig.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ITALIA 🇮🇹 (@ig_italia) op

8. San Fruttoso | Ligurië
San Fruttuoso is misschien wel een van de mooiste standjes. San Fruttuoso is alleen te voet of per boot bereikbaar, en dat maakt het alleen nog maar magischer. Te voet doe je er vanuit Portofino ongeveer twee uur over. De imposante abdij maakt de plek extra bijzonder.

LEES OOK:

Wil je dagelijks de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips van Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!