Terug naar overzicht

De beroemdste pizzeria van Napels opent vestiging in Amsterdam

Pizzeria da Michele in Napels is niet alleen favoriet bij de Italianen, maar beroemd over de hele wereld. Nu opent er binnenkort een vestiging in Amsterdam.

Sinds 1870 runt de familie Condurro deze zaak. Dagelijks schuiven ze hier maar liefst 500 à 600 pizza’s in de oven. Onze vlogger Iris ging al eens een pizza proeven bij Da Michele.

Eat, Pray, Love

De pizzeria is wereldberoemd. Daar heeft de film Eat, Pray, Love zeker een steentje aan bijgedragen. In deze film eet actrice Julia Roberts (die de rol vertolkt van hoofdpersoon Elizabeth Gilbert) een pizza bij Da Michele. Daarover zegt ze: ‘I’m in love. I am having a relationship with this pizza, almost an affair.’

Twee soorten pizza

Het mooie van deze zaak is dat je hier de keuze hebt uit twee soorten pizza, een margherita of een marinara. De filosofie van de eigenaren is dat je geen ‘overbodige’ toppings op een pizza moet doen die afleiden van de smaak van de saus en het deeg.

Vestiging in Amsterdam

Nu komt er dus een vestiging van deze megaberoemde pizzeria in Amsterdam! Op donderdag 20 oktober opent de zaak op de Eerste Van der Helststraat 72H in de Pijp.